Lepakkovieras

Pariviikkoa sitten mökiltä saunan eteisestä löytyi vesisiipan poikanen. Poikanen oli aluksi pelokas ja näytti hampaitaankin. Kun sain sen ulos, se rauhoittui. Yritin saada sen aluksi lentoon puukalikan päältä, mutta ilmeisesti poikanen ei osannut lentää vielä. Sain sen lopulta kiipeämään mökin seinää pitkin vintille, missä on tämän lajitoverit… savupiipun viressä.

     

 

8 vastausta artikkeliin ”Lepakkovieras

 1. Juhani Hynynen

  No jopas olet Juuso löytänyt mukavan kuvaukohteen. Noita ei monesti osu kohdalle. Minäkään en ole koskaan päässyt kuvaamaan moista otusta. Ei tuota voi oikeastaan kauniiksi sanoa 🙂

 2. Juuso Jonninen

  Kiitos!

  Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun näitä vesisiippoja lentää mökillä sisätiloihin. Muutama vuosi sitten kesällä veranalla oleva luukku vintille oli auki… no aamulla keittiössä oli kaksi lepakkoa, poikanen ja emo.
  Tänä kesänä meinasin mennä ryömimään kameran kanssa lepakkoista räpsimään kuvia vintille, mutta tämä poikanen säästi minut ryömimiseltä.

 3. MarkkuU

  Nätti otus ja olet näpsinyt seikkailijasta havainnollisia lajipotretteja. Kyseessä on kyllä pohjanlepakko, se yleisin ja runsaslukuisin lepakkolajimme. Lajin bravuurituntomerkkihän on tuo kullankeltainen karvoitus selässä, mikä näkyy hienosti kuvissasi ja jollaista väritystä ei ole vesisiipalla. Omassakin huushollissani on ollut kähmyilevä pohjanlepakkojengi savupiippuasukkeina pannuhuoneemme vintillä, saas nähdä miten niille on käynyt, kun siirryttiin tänä keväänä maalämpösysteemeihin eikä savupiippu enää lämmitä.

  Lepakoiden käteen ottamisessa kannattaa kyllä olla varovainen, sillä ne purevat naskalihampaillaan. Nimittäin lepakkomme voivat levittää raivotautia, jollaiseen suomalaisen lepakon kantamaan tautiin mm. eräs sveitsiläinen lepakkotutkija menehtyi joitakin vuosia sitten Suomessa. Tosin rabiesta kantavat lepakot lienevät maassamme kovasti harvinaisia, mutta toisaalta voittaahan joku aina lotossakin.

 4. ilkkak

  Tuollaista olisi kyllä mukava päästä ampumaan makrolla päin pläsiä, tulisi kunnon hirviökuvia kokoelmaan! Nahkhiir taisi olla naapurikielellä hauskasti nimensä.
  Eräät ovat urheilleet peräti lentokuvia noista, siinä sitä mahtaa hukkaruutuja tulla tiuhaan. Mutta radiolaukaisimien kanssa ovat saaneet ällistyttäviä osumiakin aikaan.

 5. Tapsa

  Kauhistuttavan viehättävä olio, on vaikea sanoa onko enemmän inhottava kuin viehättävä… Jospa se onkin Robin, Nahkahiirmies-Batmanin kaveri?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *