7 vastausta artikkeliin ”Perhosia

 1. Juuso Jonninen

  Onnistuneita kuvia! Muuten nuo perhoslajit ovat minulle ”vanhoja tuttuja” paitsi kuvan kolmosen edustaja. Mikä lie? Pidän eniten kakoskuvasta, koska tuo vesipisara ja perhosen siipien alapinnat sopivat hyvin yhteen.

 2. Ilkka Kokkonen

  Ykkösessä taso ei riitä takaamaan riittävää tarkkuusaluetta. Kakkonen taitaa olla eniten minunkin makuuni, nuo vasemman reunan epätarkat yksityiskohdat tosin itse olisin rajannut pois ja samalla alhaalta formaatin säilyttämiseksi.
  Kolmosessa valo käy hienosti perhosen karvoitukseen, mutta onkohan otuksen silmä sommittelullisesti liiaksi keskellä? Nelosessa itse perhonen hehkuu valossa hienosti ja sen kohdalla on hyvä taustan kuviointi, mutta tuo horsma mokomakin ei halua pelata yhteen sommittelijan kanssa.

 3. henrye

  Juuso, jos saat tuon kolmosen jostain selville, ilmoitatko minullekin. Oli melkoisen veikeä ilmestys ja todella vaikea tarkentaa, koska silmä oli melkoisen ”matta”.

 4. MarkkuU

  Kakkonen ja kolmonen miellyttävät eniten. Kakkosen vesipisarat tuovat kuvaan mukaan lisäpiristeen. Valotkin ovat pehmeät noissa em. kuvissa. Kolmosen otus on pikkujuuriperhonen (Hepialus hecta) – tai sitten joku harvinaisempi juuriperhonen, joita taitaa lennellä jokunen sata lajia. Vaikka nelosen valot ovat jyrkät, niin onhan tuo mainio lajikuva -tuollaisessa räikeässä auringonpaisteessahan loistokultasiivet lentävät ja hehkuvat väreissään mesivarastoja kukista etsiessään. Minusta tuo horsman korostuminen kuvassa rimmaa ihan hyvin yhteen otuksen kanssa kuvaa biologisesta näkövinkkelistä tarkasteltuna. Värisävytkin ovat samaa kategoriaa.

 5. henrye

  Tarkka nimeäminen ei itseltä onnistu, mutta laitetaan sinne päin. Jos on tarvetta, saa tarkennella. 1. ja 2. on jonkin sortin sinisiipi, tarkkaan en osaa sanoa. Nelonen on vuorostaan loistokultasiipi. 3. Markku tunnisti juuriperhoseksi (kiitoksia).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *