11 vastausta artikkeliin ”Jokahenkilön fotokurssilta

 1. Ilkka Kokkonen

  Toiset ne vinguttaa ilmakitaraa, mutta Ilkka se laukoo ilmakänönillä. Hyvä muuten tuo uusi kymmenen terapikselin täyskennoinen 1 DHS markXII. Polttaa sata kuvaa sekunnissa, eikä puskuri yski ollenkaan. Herkkyyden voi virittää ISO 409600:aan, ja kohise ei yhtään! 10 stopin hybridikuvanvakaaja on rungossa, ja triplatäysresoluutiovideota voi kuvata kahden nurkan takaa. Sisäänrakennettu 200-ohjelukuinen salama ja kaksi orjasalamaa pomppaa tarvittaessa esiin ja asettautuu GPS-ohjauksella juuri kuvaajan haluamaan paikkaan. Kuvat voi suoraan kamerasta lähettää ja tulostaa langattomasti Fotonetissä, eikä maksa mitään. Ne voi halutessaan myös projisoida tarkasti 10m korkealle jättiscreenille. Niin, ja sitten kun nokalla on vielä tämä uusi pyörremyrskysuojattu, maanjäristyksenkestävä EF 5-2000mm/f1.0, joka piirtää 100000 viivaa millille, niin johan kelepoo!

  Ei, ei, turha luullakaan, näitä en myy kenellekään!

 2. Ilkka Kokkonen

  Joopa, kyllä kurkku koki kovia kurssin takia, eikä ole muutenkaan häävi olo! Mutta täytyy sanoa, ettei silti yhtään tämä ponnistus kaduta, päivästä jäi oikein hyvä mieli. Kaikki näyttivät olevan aktiivisesti hommassa mukana koko ajan ja loppuporukan kanssa vedettiin tunti yli budjetoidun. Suurin osa osallistujista oli todellakin toiminut ohjeiden mukaisesti ja ottanut omia kuvia mukaansa, upeaa!
  Seuralla on nyt kaksi uutta jäsentä, ja ilmeisesti pian taas kaksi uutta lisää. Tämä on mahtava bonus tapahtumalle!

  Tapsan kanssa tuumittiin, että voisimme ottaa samalla sapluunalla uudestaan joskus huhtikuussa. Halukkaita kun jäi rannallekin sekä pari sairastui. Ja ilman muuta kertaamaankin voisi tulla, jos paikkoja jäisi uusilta osallistujilta.

  Kiitoksia kaikille asianosaisille, sekä kouluttajille, että oppijoille! Ja herkullisia kuvaushetkiä uusia oppeja soveltaen!

 3. Tapsa

  Se on tuo kwanoni Ilkalla kokeilussa. Rungon päällyste on sotateollisuudelle suunniteltua älymetallia joka jäljittelee taustaansa ollen käytännössä näkymätön. Haittpuolena on että kameran voi hukata esim. olohuoneen pöydälle jos unohtaa virran päälle. Kuten arvata saattaa, kameran virtalähteenä toimii kineettinen hybridikenno joka saa virtansa käyttäjän liikkeistä ja retkellä ylitsejääneistä eväistä.
  Miksi Ilkka on sitten valittu testaamaan tätä uusinta kwanonia? Siitäpä saa esittää olettamuksia ja veikkauksia vaikkapa tällä foorumilla:)

 4. Ilkka Kokkonen

  Jaahas, kylläpä meni kurkku ja ääni-instrumentti työkunnottomaksi… tällaista se on välillä elämän laineilla! No, onneksi olo ei muuten ole aivan kauhea!

  Laitelkaapa muuten tähän alle toiveita, että mitä mahdollisia lisäasioita haluaisitte käsiteltävän tulevissa koulutuksissa. Pyyntö ei koske kuvankäsittelykoulutusta, joka järjestetään erikseen.

 5. mirjaliisa

  Mites olis tuollanen muutaman tunnin tietoisku kameran varusteista. Tarkoitan objektiivin valintaa, jalustoja, suotimia ja niiden käyttöä ja kaikkea muuta kameraan tarpeellista tilpehööriä. Kun näkisi ja kokisi asioita livenä ja kuulisi ehkä useammankin kokemuksia ja mielipiteitä, niin olisi helpompi tehdä itse sitten valintoja, olisi edes vähän jonkinlaista konkreettista tietoa ennen kauppaan menoa. Toki kirjat ovat pullollaan tietoa, mutta sieltä ammentaminen – ainakin minulle – on usein kuin neulan etsimistä heinäsuovastat!

 6. Ilkka Kokkonen

  Mitä yhteistä on rotalla ja Mirja-Liisan ajatuksenjuoksulla? Joopa, aina nakertaa!
  Ja hyvin tuloksin vielä, taas tuli oikein hyvä ehdotus tuoreempien harrastajien näkökulmasta. Eli seuraavan kurssin ohjelmaan ilman muuta tuollainen osio! Kiitos oikein paljon!

 7. Mervi Lukkarinen

  Laitanpa tähän kiitokset kurssista! Olin vain lauantaina, sunnantaina oli vielä tärkeämpi syy olla kotona. Kurssihan on tarkoitettu aloittelijoille… olen käynyt niitä aika monta … Siikan panostus oli mahtava! Tapsa ja Heikki osasivat asiansa ja sitten vielä osaavat apujoukot kameroiden kimpussa. Ei noilla hinnoilla kannata lukea itse kameran käyttöohjeita… :>). Kiitos Siikalle!Joo, lisää kursseja…

 8. Sari

  Hei! Seikkailin täällä SiiKa:n sivuilla ja hienoja kuvia oli tuolla kuvagalleriassa. Jos/kun samoja henkilöitä on vielä mukana, niin voisiko päivittää niitä valokuvaajakertomuksia, jos ne on vuodelta 2008, kuten päivämäärä näytti? Oli tosi mukava lukea tekijästä kuvien takaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *