Täältä pesee!

PilvessäHahmottaaako vai eikö hahmota? Minä en kuvatessani!Valoja ja varjoja Korkealla pilvessäMt PilatusIMGP2738Sateen jälkeen SaksassaSveitsin pellolta bongattu taloNeuchwansteinin linna, Saksan maaLuzernin kävelysilta...Ne väsyneet leijonat!

Tässäpä lupaamiani otoksia kesän Saksan ja Sveitsin reissulta. Kuvia ladatessa tuli mukavat muistot etenkin Mt. Pilatukselta, jossa tuli oltua ensimmäistä kertaa elämässä kirjaimellisesti pilvessä. Kuvia tuli otettua paljon myös Munchenin eläintarhasta, tuossa suosikkini orangit, jotka olivat hassun hauskoja, mutta toisaalta surullisia lasi huoneessaan. Olin todella otettu kommenteista, kiitos niistä!

Ps. Miten kuvankäsittely-koulutuksen suunnittelu etenee?

Henni

9 vastausta artikkeliin ”Täältä pesee!

 1. Tapsa

  Vau! Ei ole liian isoja kun ruudulle sopivat. Perinteisesti (miehenä) tulisi kysyä että mikä kamera, objektiivi, herkkyys, aika, aukko, oliko kuvatessa hattu päässä ja mistä mittasit valotuksen? Mutta en kysy vaan totean että onpas sinulla silmää ja kyky kuvata. Maiseman syvyydet ja etäisyydet ovat vaikuttavia, kolmiulotteisuuden saaminen kuvaan ei ole mikään helppo juttu. Hienoa

 2. jiitee

  Hienoja kuvia! Tuo linna näyttää upealle joka kerran kun siitä kuvan näkee. Useimmat tuosta linnasta otetut kuvat taitaa olla aikalailla samasta kuvakulmasta. Tuossa maastossa voi kyllä olla vähän työlästä etsiä vaihtoehtoisia kuvakulmia.

  700 pikselin sääntö on ollut selvästi mielessä kuvia pienennettäessä. Siitä lisää pisteitä! Monissa kuvissa vaan tuo mitta on osunut lyhyemmälle sivulle (lyhyt sivu 700, pitempi sivu sitten enemmän). Vaakakuvalla pitää siis tuo 700px asettaa leveydeksi ja pystykuvalla 700px korkeudeksi.

 3. Henni Artikkelin kirjoittaja

  …Ja oliko muun värisiä puuttui tuosta listasta!:)
  Kiitos! Vaikket kysykään niin koitan vastata. En oikeesti osaa vastata muuhun kysymykseen kuin siihen, että kamera on Pentax K100 D ja lähinnä käytössä oli pitempi putki jota piti säätää manuaalisti. Olen käyttänyt digi-järkkäriä vasta todella vähän enkä ole ehtinyt siihen perehtyä. Tuolla reissulla harjoittelin kuvaamaan säätämällä lähinnä ISO-arvoa. Yllätyin kyllä onnistumisestani, vaikka osaa kuvista olenkin hieman muokannut jälkeenpäin valotuksen osalta.

 4. HeikkiP

  Hienoa jälkeä – wau!
  Erikoisesti tuo Nro 4 (kivet ja pilvet vuoristossa) pysäytti ja sitten Nro 6 (kummituskuva). Kaksi ensimmäistä ovat hienoja rytmiltään. Kaikki vinossa, mutta silleen hyvin.
  Hyvä Henni!
  -hp

 5. Hanna

  Hyvin nähtyjä kuvia! Juuri tuo Tapsan mainitsema kolmiulotteisuus on aivan mahtava melkein jokaisessa kuvassa. Onko se sitäkin, että etuala on uskallettava ottaa tarpeeksi lähelle? Mun suosikkeja on kakkonen ja kutonen. Tosi piristävää!

 6. Ilkka Kokkonen

  No kylläpä sieltä todellakin pesee ja linkoaa! Hieno sarja, eivät todellakaan ole mitään turistiräpsyjä, vaan kunnolla sommiteltuja ja poikkeavillakin kuvakulmilla (kakkonen) haettuja.
  Kakkonen, nelonen, kuutonen (kilpailukuva!), siinä suosikkejani sarjasta. Linnakuva myös hieno. Mutta tosiaan, tuo kuutonen iskee ainakin minulle ihan oikeasti. Mikä paikka! Sommittelu on kohdallaan, ja sumun suhteen kuvaushetki on mahtava, sopivasti peittoa, sopivasti näkyvyyttä. Herkullinen lopputulos! Tuo pitää olla ensi syksyn piirikisassa mukana!
  Ainoa viidentoista kuvan sarjassa näkyvä huolimattomuusvirhe on kasin vasemman reunan kasvi, mikä tietysti saisi olla pois rajattuna. Kaikki muu on sitten mielipidejuttua. Itse olisin ykkösesssä ja vitosessa ottanut vähemmän sumuosuutta sommitteluun. Seiskassa olisin hiukan tiukentanut rajausta, että oikean alanurkan tienmutka olisi jäänyt pois johdattamasta katsetta ulos kuvasta. Mitä, siinäkö kaikki? No, olisin ainakin kokeillut linnapaikalla saada horisonton pois keskeltä. Tuossa Hennin linnakuvassa ”horisonttisäännön” rikkominen tosin haittaa paljon vähemmän, kuin keskimäärin.
  Toivottavasti, Henni, pääset seuraavaan kuvankatseluiltaan su 10.10. mukaan, ja voit kuvien kera esitellä reissuasi perusteellisemminkin!
  Nyt on vielä pientä epävarmuutta sen kuvankäsittelykoulutuksen aikataulun suhteen. Se on joko silloin 10.10. tai sitten 24.10., jommin kummin. Laitan sivulle isomman infon, kunhan tämä ratkeaa.

 7. MikaP

  Todella hieno kuvasarja! Kuvat 2, 3, 5 ja 6:n ovat suosikkejani. Kakkoskuvassa olisin ehkä kaivannut hieman enemmän tilaa vasemmalle puolelle, mutta hienon kuvakulman olet hakenut.
  Kutoskuva on aivan uskomattoman upea! Kuten Ilkka sanoi, ehdottomasti kilpailukuva.

 8. Hynynen Juhani

  Kylläpä on löytynyt lomareissulta hiemot kuvat. Minä tykkään myös noista eläinkuvista. Siinä yksinäinen leijona lekottelee nauttimassa niin rennosti elämästään. Lisäksi tuo apinoiden perhepotretti on niin lempeä perhekuva, kyllä sitäkin on nautinto katsella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *