Piirikisa, here we come!

Nyt puhallan isolla pasuunalla seuramme piirikisa-actionin käyntiin. Tavoitteena on tietenkin, ei enempää eikä vähempää, kuin kolmas voittomme peräkkäin, ja kiertopalkinnon kahmaisu omaan vitriiniimme!

Minulla on pientä vainua, että iisalmelaiset yrittävät aktiivisesti katkaista voittokulkumme, lisäksi Varkauden kameraseuralla on juhlavuosi, mikä voi innoittaa jäsenistön siellä tositaistoon myöskin. Niinpä suunnittelimme Puustisen Heikin ja Karppisen Antin kanssa hieman lisätehostustakin kahden edellisvuoden hyväksi todettuun sapluunaan kisavalmisteluissa.

Homma etenee näin:

1. Jokainen etsii aktiivisesti NYT PUOLENTOISTA VIIKON AIKANA kilpailullisen kärkijoukon kuvistaan (loppukirikuvaamiseenkin vielä ehtii) ja hioo ne mahdollisimman timmiin kuntoon kuvankäsittelyllisesti. 20-25 kuvaa lienee sopiva maksimi kultakin (ja AINOA rajoitushan on aiheen suhteen, että kuva ei saa olla aiemmin hyväksytty piirikisanäyttelyyn).

2. Sunnuntaina, 15.8., klo 17.00 kokoonnumme Ahmon koululle juryttamaan kisaan osallistuvat kuvat. Sinne olisi suotavaa mahdollisimman monen päästä paikalle. Ne, jotka eivät pysty tulemaan, yrittävät saada kuvansa jonkun paikalle pääsevän mukaan (tikulla tai CD:llä). Jos tämäkään ei ole kohtuudella mahdollista (esim. Hanna, Raija ja Tero), niin järjestämme mahdollisuuden lähettää ehdokaskuvat sähköisesti Antille (max 2500px/pisin sivu ja nimeäminen B-sarjan sääntöjen mukaan). Nämä kuvat jurytetaan toisessa tilaisuudessa myöhemmin. Ripustettaviksi valittujen kuvien täysresoluutiotiedostot pyydetään lähettämään Antille, heijastettaviin valitut saadaan näistä suoraan jatkoon. Näillä järjestelyillä taataan kaikille mahdollisuus osallistua, ja näin meiltä lähtee monipuolinen, kilpailullisesti mahdollisimman tehokas kuvapatteristo Varkauteen.

Periaatteemme on, että jokaiselta lähetetään kisaan vähintään yksi kuva per sarja (max kuusi/sarja), näin nytkin!

3. Valituksi tulleiden ripustettavien kuvien tiedostot lähetetään sähköisesti Antille, sitten ne kootaan ja tulostutetaan (ilmeisesti Antti tekee) esim. Fotonetissä. Heijastettavat kuvat (HUOM: huolellisesti sääntöjen mukaisina) kerätään samoin sähköisesti, ja poltetaan kaikki samalle DVD:lle.

4. Ripustettavat kuvat pohjustetaan talkoilla, Semppiksellä viikon 35 lopulla, tarkempi päivä päätetään 15.8. (onko muuten kellään Varkaudessa käyntiä viikon 35 loppuun mennessä, niin voisimme mahdollisesti saada sieltä entisiä pohjapahveja käyttöömme)

5. Kuvat lähetetään Varkauteen niin, että ne ovat perillä viimeistään 12.9.

Tarkentavia kysymyksiä laitelkaa rohkeasti kaikki tiedonhaluiset alle, meillähän kun on monia niin uusia jäseniä, etteivät ole viime vuoden kisasysteemiin osallistuneet.