6 vastausta artikkeliin ”Tapsan näkemykset

 1. MjP

  Oliko kameran asetukset minkämoisia kun näyttäisi siltä että kuvat ovat 1-1,5 aukkoa alivalottuneita (varsinkin tuo ensimmäinen kuva).Histogrammi kuvissa loppuu käytännössä puoleenväliin aluetta (lukuunottamatta satunnaisia heijastuksia metallista tms jonka takia histogrammi voi näyttää ehyeltä). Tuollaista 1-2 aukon eroa ei oikein voi enää korjata kunnolla jälkikäsittelyllä. Alivaloittuminen vaikuttanee myös tuohon valkotasapainoon joka näyttää hiukan olevan kalleellaan keltaiseen sävyyn. Jos joku tarvitsee niin minulla on erillinen valotusmittari (sitä voi siis lainata) ja sen avulla voi helposti katsoa mikä on todellinen aukko kuvattavan kohteen pinnassa. Joissain kameroissa histogrammista on nimittäin vaikea sanoa onko siellä riittävästi dataa oikeassa kohden.

 2. Tapsa

  Kuvien on tarkoitus ollakin tällaisia alasävyisiä, ikäänkuin valo- ja väriläiskiä tummalla pohjalla. En ole vielä aivan varma siitä mitä lopullisesti haen mutta tässä on kuitenkin se suunta. Tekniikkakin on vielä hakusessa. Alkuperäiskuvissa valoa oli riittävästi mutta aivan liian jyrkkää. No, sitten vielä kuvat muuttuivat aika lailla kun ne tänne sivuille laitoin, esim värilämpötila on ihan pielessä.
  Laitoinpahan kuitenkin näkyville, opissa se on variksenpoika tuulessa. Kiitos Mikko kommentista, asiaa puhut.

 3. Ulla

  Tapsa näköjään tavoittelee vamnhoja kunnon ”tapsakuvia” ihan ilmiselvästi. Näistä tummanpuhuvista alasävyjutuista sinut muistankin entisiltä hyviltä litku- ja paperiajoilta, toki yläsävyisistäkin. Kieltämättä hieman tuhtia on tuo ihojen sävyvärikuvissa,raikkautta kaipaa, mutta lämmintä keltaista mielestäni voi aina suosia iholla. Miksi ei sitten näinkin? Hyvä erilainen näkemys kuvauskeikaltanne.

  Ulla

 4. Tapsa

  Mä oon alasävymies, näen mustaa, keskiharmaasta tulee tuhkarokko. Eli operoin ensisijaisesti sauvasoluilla. Värit ovat minulle aina olleet vaikea juttu…ja ovat edelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *