HANKINTOJA VUODELLE 2009

?:t kiertoon - kansantalous nousuun ja kaikilla on taas kivaa:)

Rahaa on säätetty hankintoja varten ja nyt olisi aika tehdä esityksiä.

Seuraavia on esitetty:

– Kaksi salamaa, rahat riittäisivät.

– Videotykki eli digiprojektori kuvien katseluun valkokankaalta isossa koossa, tarvitaan 400? lisää.

– Dia- / negaskanneri vanhojen filien siirtämiseksi sähköiseen muotoon, rahat riittäisivät.

– Kolutusta ulkopuolisen henkilön toimesta, rahat riittäisivät jos ei oteta hirveän taitavaa ja kallista.

Tehkää esityksiä puolesta ja vastaan, tämä on yhteinen asia jossa äänet ratkaisevat.

Lisää rahaa voidaan hankkia seuraavin tavoin:

– Nostetaan jäsenmaksuja esim. 10?:lla / jäsen.

– Pidetään keväällä kaikelle kansalle suunnattu digikuvaus / kuvankäsittelyviikonloppu à 5-10?/hlö.

– Kerätään kolehti?

– Mitä muuta esitetään?

Tapsa

15 vastausta artikkeliin ”HANKINTOJA VUODELLE 2009

 1. tapion Artikkelin kirjoittaja

  Kyllä alkaa tulla kaksiteholasit tarpeeseen, ei näe mitä kirjoittaa. Ja muistikin pettää, ei muista kirjoittaa kaikkia kirjaimia.

 2. Ilkka Kokkonen

  Mielestäni TYKKI on kameraseuramme tarpeisiin tärkein hankinta! Olemme saaneet kuvankatseluillat pyörimään, mikä mahdollistaa mukavasti jäsenten nokastanokkaan tapaamisen ja kaikkein interaktiivisimman kokemustenvaihdon kuviemme ja kuvaamisemme suhteen. Tämän jatkuvuus on tosi tärkeää!
  Eihän siinä mitään, jos Antti lupaisi muitta mutkitta aina tykkinsä käyttöömme kuvankatseluihin(se muualta lainaaminen on kait aika hankalaa, ja kun vielä huono laite on), mutta onkohan se nyt ihan reilua yhden jäsenen laitteilla koko ajan ratsastella?!?
  Lisäksi, jos seuralla oma tykki olisi, niin voisi tuollaisia kuvankatseluita varmaankin järjestellä tarpeen mukaan useamminkin, vaikka pienemmillä porukoillakin. Esim. tyyliin, että pari, kolme käy yhdessä kuvauskeikalla, ja sitten myös yhdessä käy katselemassa reissunsa saaliita.
  Tuo skanneri ei ole sekään huono hankintaidea, mutta sellainen on kuitenkin huomattavasti halvempi, ja niin sellaisen raaskii helpommin itse kukin tarvitsija hankkia(tai vaikka pienellä kimpalla). Tykkiä kuitenkaan tuskin moni meistä itselleen hankkii, joten…

 3. seppo hyvönen

  Jos mielipiteensä saa tuoda julki, olen scannerin kanalla.
  Tuntuu, että noita dioja on ja jokunen jopa ihan käyttökelpoinen.
  HEnkilökohtaisena itselle ostettuna kuitenkin liian kallis.

  Varainhankinta: En pidä jäsenmaksun nostoa hyvänä ajatuksena.
  Ettei vain kävisi, että se karsii osanottajat.
  Olisiko kenites tarjous helmikuu uusille liittyjille.. vaikka puoleen hintaan.
  Kun olisi joku paikka, jossa tätä voisi mainostaa. Olin yhteydsessä seurakuntaan käytäväkeskustelussa ja siellä on vireillä nuorten elokuvankatseluillat… miks ei voisi alkaa puuhaamaan nuorten kanssa valokuvankin tiimoilta.. jotakin yhteistyötä..vaikkapa tämän seurakunnan kanssa?
  Puhuttiin, että olisiko mahdollista järjestää näyttely vanhainkotiasukkaiden toiveiden mukaan. Nämä kuvat voisi sitten laittaa myyntiin.. tai jopa huutokauppaakin ajateltiin … Tähän kohdeapuraha..

  Olisko sitten muuta kuin hattu kourassa ja haitari sylissä marketin ovenpieleen?
  seppo

 4. ulla

  Kuka osaa soitta haitaria? Multa saa sitten hatun… lupaan kuvatakin, jos soittaja käyskentelee puuhissaan torille 🙂
  No joo… älkäämme nostako jäsenmaksua, mieluummin pitäkäämme takavuosien tapaan potrettikuvauspäivä, taisi olla meillä joskus unettomien öiden aikaan kaveripotretti-ilta, jolloin joukot kävivät kuvattavana ja me kehitimme filmit, teimme kuvat, kullekin vaiheelle riitti tekijänsä, ja porukka osti kuvansa mieluusti. Nythän tuo kävisi jouhevammin digitekniikalla.

  Nuorisotalojen kanssa olisi kiva kokeilla omaa digikurssia, kannattaisi kysyä, maksaisko kunta siitä mitään.

  Tälä vauhdilla piiri- ja muiden näyttelyiden kuvat tulevat seuralle aika hintaviksi. Voisiko ajatella, että kukin maksaisi näyttelykuvastaan vaikka puolet itse?

  ja jos joku kunnon projekti kehitetään, on aina mahdollisuus hakea kohdeavustusta kunnalta sen yleisavustuksen lisäksi. Tai tosiisoon prggikseen taidetoimikunnalta tai näiltä PS:n Kulttuurirahaston eri rahastoilta. Niiden suhteen alkaa jo olla kohta haku päällä.

  Hankinnat:
  Minusta paikallaan olisi se skanneri. Vanhoja hyviä dioja ja mv-negojakin olisi kiva kännäillä digiksi.
  Sen toisen studiosalaman voisi kyllä kanssa hankkia.

  Ulla

 5. MjP

  Yksi ääni videotykille (hyvää tykkiä saa jo ~800euron investoinnilla), koska diat saadaan aina seinälle mutta digikuvien kanssa on niin ja näin ilman että ruvetaan erikseen tykkiä lainailemaan jne. Tykki kaipaa tietty jonkun sorttisen koneen jolla kuvia näytetään (riittänee 300e läppäri tähän tarkoitukseen) ja spyderillä kun nuo kalibroi niin ollaan jotakuinkin oikeissa värimaailmoissa. Voisi olla seuran tapaamisten kannalta olennainen osa. Luulisi että jos apurahaa anoisi videotykin ostoon vaikka sillä varjolla, että voi pitää digitaalisen kuvan esityksiä. Näitä slideshow juttuja on aika paljon kuitenkin näkynyt erilaisissa näyttelyissä.

  Dia skanneri on tietenkin hyödyllinen kapine olla olemasa jos dioja on paljon. Itselläni diat rajoittuvat alle 15 kpl:seen joten ei käyttöä moiselle ole. Entä onko diojen skanaaminen firmojen toimesta kuinka kallista, meinaan että jos kokonaistarve on pienehkö niin voi olla järkevämpää skannauttaa diat ulkopuolella.

  Mikko

 6. HeikkiP

  Pitänee minunkin hieman sohaista tätä hankintasoppaa.
  Vierastan hieman tuon tykin hankintaa. Ensinnäkin tykit ovat edelleen melkoisessa kehityksessä eli niihin iskee vanhuus aika äkkiä. Seurahan hankkii yleensä tarvikkeita pitkäaikaiseen käyttöön. Lisäksi tykki on aika arvokas pidettäväksi seuran varastossa. Toisaalta sen lainaaminen ”kotikäyttöön” on riskipuuhaa sen kalliin lampun takia.
  Negascannerit lienevät jo aika lailla kehitystiensä päässä eli siinä mielessä riskitön hankinta ja myös huomattavasti helpommin lainattavissa kotiin.
  Se nykyinenkin studiosalama lienee aika vähällä käytöllä. Toisaalta yhdelläkin salamalla tekee paljon. Sen hallinta on myös helpompaa. Mutta kyllä sekin käy hankintalistalle.

  -hp

 7. tapsa

  Tuosta scannauksen hinnasta. Kyselin laadukkaan nega-/diascannauksen hintaa ympäri kotimaatamme. Edullisin tarjous oli 15?/kuva määrästä riippumatta. Hintaa
  20-kuvan sarjalle olisi tullut 300? eli laadukkaan scannerin verran.

  Jos tykkiin päädyttäisiin niin rahhoo pitäisi tehdä vielä sellaiset 600? että saataisiin myös se läppäri samaan pakettiin. Apurahan saaminen pelkkään laitehankintaan saattaa olla kiven alla joten muita keinoja olisi mietittävä.

  Tilanne on tasan tykin ja scannerin välillä jos tuo Antin kommentti on puolto tykille. On vielä monta jotka eivät ole kommentoineet, ottakaahan kantaa asiaan.

  Tapsa

 8. MjP

  Toinen hyvä hankinta lienee kunnollinen koulutus (kunnon ammattilaisen, joka osaa siis kouluttaa ja tekee kuvaamista työkseen jollain tasolla).

  Tietysti myös yksi vaihtoehto jota ei tässä ole tullut ilmi olisi esim. luontokuvausretken /workshopin järjestäminen jonakin viikonloppuna esim. jossain kansallispuistossa tms. Jos kustannuksia laskee niin kuvaus oppaan palvelut(jottei mene pelkäksi metsässä tarpomiseksi), mahdollinen yöpyminen esim varaustuvalla tms (kimppakyydeillä varmaan perille päästään?). Tähän voisi kerätä esim. pientä osallistumismaksua niin seuralaisilta kuin myös seuraan kuulumattomilta (pientä katetta). Itse kyllä olisin tällaisesta kiinnostunut erittäin paljon.

  Nämä siis vaihtoehdoiksi minun puolelta, jos videotykki ajattelu on liian kallista tms. Se mitä Heikki mainitsi videotykkien tekniikasta niin on totta, että tekniikkaa kehittyy. Nykyiset videoprojektorit ovat kuitenkin jo sen verran laadukkaita ja edullisia, että riittävät täysin seuran tarpeisiin ja 1280×720 resoluution omaava projektori riittää vallan mainiosti. Kehitystä nykyisin tapahtuu vain korkeampien resoluutioiden osalta ja entistä suuremman kontrastisuhteen saavuttamiseksi.

  t: TV:n tykkiin 3 vuotta sitten vaihtanut:)

 9. antti

  Joo, itsekin olen kyllä paljon tuon koulutuksen kannalta. Tästä olisi jatkon kannalta varmaan eniten hyötyä kaikille kuvaamisen puolelta ja oikeasti hyödyttää melkein jokaista.

  Tykki on toinen ok sijoitus jatkoa varten mutta tuon skannerin oston kannalla en ole. Esalla on diaskanneri, jota varmaan voisi lainata halukkaat, että saavat kuvat talteen .. täytyy kysyä. Kun diat on skannattu niin ko. laitteella ei ole sen jälkeen kenelläkään enää käyttöä.

 10. tapsa

  Onpa hyvä että tulee noin perusteltuja kannanottoja.Tuo ohjattu kuvaustyöpaja jonnekin luontoon olisi ihan paikallaan. Oma toiveeni olisi että kouluttaja olisi joku valokuvausta laaja-alaisesti opettava henklilö. Voisi sotkea sekaan muotokuvausta jne. porukan intresseistä riippuen.

  Kevät on kohta ja valo lisii eli voisitte miettiä minne, koska ja kenen opastuksella?
  Yhtenä vaihtoehtona:
  Rautavaaralla on Tiilikan kansallispuisto
  http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=463
  ja siellä Uiton varauskämppä
  http://www.luontoon.fi/page.asp?Section=470&Item=2568

 11. MjP

  Tuo tiilikan kansallispuisto on tosiaankin tässä lähettyvillä ja tuo Uiton kämppä on kyllä hyvällä paikalla ja siihen on lyhyt matka tuolta pysäköintialueelta. Itse olen tuota puiston eteläpäätä kolunnut useaan otteeseen, mutta pohjoispää on täysin korkkaamatonta (vain pari kilometria uiton kämpästä olen pohjoiseen tallustanut). Pohjoispäässähän on kanssa pysäköintialue, mutta sieltä kämpälle on hieman pitempi matka (kai se jotain 5-7km on). Tuon kämpän lähellä on tosiaankin lähellä venäjän hiekan upea hiekkaranta, kivaa suomaisemaa ja vähän järveä + puro näkyvissä. Jos joku on tuolla pohjoispäässä kävellyt niin osaa sanoa minkälaisia valokuvauksellisia kohteita siellä on? Uskoisin että tuolta pohjoispäästä tallustettuna kämpälle saa paremmat kuvaukselliset kohteet, koska tuosta kämpältä sinne toisella parkkialueelle on aika lyhyt matka ja siinä on sitä suoaluetta välissä jos ei halua toisenpuolen kivikossa talsia:).

  Tiilikan puistosta vähän eteenpäin on hiidenportin kansallispuisto, mutta siitä minulla ei ole mitään tietoa. Jäänyt jostain kumman syystä tuolla käymättä vaikka se on aika lähellä. Mutta minä tosiaankin olen mielelläni mukana moisella retkellä. Ja paikkakin saa olla kauempana jos tiedossa on upeita maisemia.

  Mikko

 12. Antti

  Moi!

  Samoin minä olen mukana, yksi todella loistopaikka olisi myös hieman kauempana olisi Rokua, no onhan siellä pohjoisemmassa niitä paikkoja sitten vaikka kuinka. Mutta kyllä toi reissu olisi aika hieno juttu kyllä.

 13. Hanna

  Ja jos nyt saa ehdotuksia heittää, vaikken tiedä pystynkö osallistumaan (tämän hetkinen vakituinen olinpaikkani sijaitsee Oulussa), niin Oulangan kansallispuistostahan löytyy myös tosi monenlaista. Jokea koskineen, metsää, kallioita, jyrkänteitä, kasveja (harvinaisempiakin niille, joita sellaiset kiinnostavat), karua, rehevää jne. Liekö se sitten jo liiankin tarkkaan koluttua seutua? Minustakin tuo kuvausretki olis tosi hieno juttu ja mielellään mukana, jos se aikatauluihin sopii. Tässä olen nyt sitä Miina Savolaisen kirjaa lueskellut ja siinä on mahtavia luonnossa otettuja kuvia, joissa tyttöjen persoonat tulevat tosi hienosti esille. Siihen reissuun voisi tosiaan yhdistää monenlaista: luontokuvia, potretteja, toiminta/tekemiskuvia, fantasiaa jne. – vakavamielistä ja hulluttelua….

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *