2 vastausta artikkeliin ”kuvia

 1. Ilkka Kokkonen

  Hyvä, Sirpa!

  Kyllä näyttävät nämä kuvat sommittelultaan ihan toiselta, kuin edellisessä sarjassa, ihan toiselta. Katseen suuntaan jää tarvittavaa tilaa! Tiirakuvasta itse olisin rajannut yläreunasta tuon epäskarpin vaalean aalto-osan pois ja ehkä alareunasta myös ihan aavistuksen verran. Onko tiira mokoma sulkenut silmänsä kuvauksen ajaksi, vai onko vain valon suunta niin, ettei sitä yhtään silmästä heijastu. Se on aina harmi!
  Kurkikuvasta myös leikkaisin hieman ylhäältä ja alhaalta pois.
  Sinullahan on Canonin superzoom-laite, eikö olekin. Ammuitko automaatilla, vai virittelitkö haluamaasi aukkoa peliin? Tuossa tiirakuvassa esim kannattaisi yrittää saada mahdollisimman suuri aukko käyttöön. Jos et halua suoraan aukkoa ruveta säätämään, niin yksi konsti on napsauttaa valitsinkiekosta urheilukuvausasento päälle, silloin automatiikka valitsee mahdollisimman lyhyttä aikaa ja aukkoa sitä mukaa isoksi.

 2. sirpa leskinen

  Hei Ilkka!
  Vastaus kesti vähä oon ollu lomalla ei joka päivä oo tullu oltua koneen ääressä mut ny alkaa paluu ankeaan arkeen!! Tiira kuva on otettu canonin powershot s2 is 12x optinen zoomi kameralla varmaa automaatilla ei vissii pysty aukkoa säätämään jotain valotus haarukoita on ja valkotasapainon kohalla niitä lampun ja pilvien kuvia ym.
  Kurki kuva on canonin 300d ja 75-300mm objektiivi. Suljin aikaa ku laitan lyhyeksi ni sillo pilvisemmällä ilmalla tulee tummia kuvia automaatilla tulee valosampia mut liikkeet ei pysähy?
  T: Sirpa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *