6 vastausta artikkeliin ”makkara

 1. Antti K

  Siinähän se tyhjä hylsy nököttää rappusilla. Hauska nähdä millaisia muita kuvatuksia tämä hieman hauska kuvausaihe nyt tuokaan blogiin. Startti on kuitenkin tehty Hannan osalta! Mukava nähdä, että Hanna on ottanut tuoreimpana jäseneneä todella aktiivisen roolin!

  A

 2. Ilkka Kokkonen

  Hyvä, Hanna, sinun aktiivisuudellasi se kehityskäyrä menee yläviistoon vauhdilla! Tuossa kuvassa kohteen keskelle sijoittaminen ei juuri haittaa(punnitsitko eri vaihtoehtoja tämän suhteen?), olisiko jopa parempi. Sen sijaan tuo vasemmassa reunassa oleva, osittain näkyvä kivi, vai mikä lieneekään, vie mielestäni liikaa huomiota ja lienee tähän kuvaan turha. Tai sitten sillä on tarkoitus, jota en vain ymmärrä.
  Hyvää juhannusta, Hanna!

 3. Hanna

  Joo, mietin kyllä sitä sommittelua ja tulin siihen tulokseen, että noin on paras. Varalta jopa katsoin kuvastakin toisenlaista, mutta en saanut tasapainoa siihen. Tuo kivi vasemmalla on valettu portaisiin. Vanhoissa portaissa on täytteenä luonnonkiviä, säästösyistä. Itse en kiinnittänyt siihen huomiota kuvaa ottaessa, mutta nyt kun sanot, sen olisi tosiaan voinut rajata pois. Tosi mukava saada kommentteja. Hyvää juhannusta kaikille! Me pakkaamme aamulla retkikamppeet autoon ja ajelemme kalastus- ja telttaretkelle.

 4. Ilkka Kokkonen

  No niinpä näkyy portaan sisässä kivi olevan, kun tarkemmin katsoo. Mutta tosiaan, siitä huolimatta, tuollaisessa pelkistetyssä kompositiossa tuollainen ympärillä olevasta yleissävystä selvästi poikkeava yksityiskohta vie huomiota pääkohteesta tai koko kokonaisuudesta, ja näin laimentaa kuvan tehoa oleelisesti. Mutta ilman tuota häiriökiveä olet mielestäni rajannut tuohon asetelmaan sopivan määrän tuota porrasmassaa pussin ympärille.
  Sinulla taitaa olla myös vahva itsetunto, kun noin näitä ”pyyhkeitä” kehut. Mutta kun pelkistä kehuista ei tässä lajissa nopeasti kehity, minkä olet ilmeisesti hyvin sisäistänyt. Itse olen muutamana viime vuotena kehittynyt kunnon haukuilla(jos myös kehuillakin välillä)enemmän kuin kolmenkymmenenviiden aikaisemman kuvausvuoteni aikana yhteensä. Eli jos sallit, haukun kuviasi vastakin.
  Hyvää juhannusreissua teille!

 5. Hanna

  Kuule Ilkka, itsetunnosta en tiedä, mutta juttu lienee siinä etten ota noita kommenttejasi haukkuina. 🙂 Mutta vastakin otan niitä vastaan, miksi niitä sitten kutsuukin…

 6. Antti

  Moro!

  Ilkka on kyllä täysin oikeassa. ”Puolivillaiset” kommentit kuten ”ihan hyvä” jne. ovat aivan yhtä tyhjän kanssa. Jokaisesta kuvasta varmaan löytyy aina jotain sanottavaa, mutta varmaan myös jotain hyvääkin. Eniten tosiaan kehittyy kun näkee sitten oman kuvansa uudelleen kriittisten kommenttien jälkeen ja tajuaa mitä olisi voinut tehdä toisin jne.

  Minäkin tässä taidan vetäistä aamupalan huiviin ja alan valmistautumaan illan koitoksii, ehkä sitä makkaraa löytyy..

  A

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *