8 vastausta artikkeliin ”Madeira

 1. Raija

  Kuvista tulvahti lämpöä ja valoa, tuulen vireitä ja leppeää ilmaa! Eivätpä voisi parempana aamuna tulla esille tällaiset kuvat (kurkistus ikkunasta ulos).
  Uskomatonta, että sama aurinko näkyy meillekin…näkyyhän?

 2. Heikki Puustinen

  Kateellisena tässä villasukat jalassa katselin, kun jotkut vaan auringossa naatiskelevat. Hyvä kuvapläjäys tänne synkkään pohjolaan. Jonkin verran häiritsi tällaista vanhoillista kuvaajaa nuo vinot horisontit, mutta pääasia lienee dokumentaarisessa kuvauksessa. Hyviä kuvia myös siinä mielessä, että näissä oli ihmisiä työnsä ääressä (=elämää) eikä pelkästään maisemia. Hyvä!

 3. seppo

  Tervehdys.
  Kyllä se Heikki taitaa olla niin, että tuo aika on ajanut meistä ohi. Tuossa omassa työssäni olen huomannut ihan saman, kamera kallelleen ja mitä enemmän huiskii sitä parempaa on… se on kuulemma sitä särmää ja soundia, jota kuvassa pitää olla, liikkuvassakin. Mietin tuossa että laitan jalustan sijaan kameran kahvaan köydenpätkän ja sitten neljä nurkkaa yhtäaikaa.. siinä sitä särmää sitten on. Hienoja nuo Antin kuvat.

 4. Antti K

  Moro!

  Maisemakuvissa on kyllä osassa horisontit vinossa ihan siitä syystä, että en ole ehtinyt korjaamaan vielä niitä. Ja erilaisissa henkilö-/kaupunkikuvissa jne. vinous johtuu siitä, että kävelin ympäriinsä ja ammuin lonkalta ihmisiä jne. yritsemättä pahemmin häiritä ihmisiä. Yritin vaan vangita niiden ihmisten arkea ilman että ne yhtään mitään huomaa, tuon minun kameran kun nostaa nenälle niin jo alkaa päät kääntymään. Osaan kuvista tuli aika mielenkiintoinen ote jopa tuosta syystä ja osaan sitten toki tuo kallistus ei toimi. Laittelen lisää kuvia kun saan käsiteltyä ..

  A

 5. Raija

  Niin, siinäpä ei varmaan tule ensimmäisenä sitten mieleen, että kaivanpa vielä kaiken kukkuraksi repustani kirjallisen kuvaaja/mallisopimuksen, mikä sitten kirjallisena täytetään tuon ja tuon mummelin tai ukkelin kanssa…että joskos mahdollisesti julkisesti tuon kuvan joskus vaikka esille laitan tahikkas jopa myyn. Tässäkin olisi oiva keskustelun ja syvemmänkin kurssin aihe kerhossa, tekijänoikeudet ja velvollisuudet, vai mitä?

 6. seppo

  Tuo tekijäinoikeusjuttu olisi hyvä. Olisko kellään journalistiliitosta tai muualta asiantuntijaa, joka kertoisi mitä saa kuvata, milloin joutuu luovuttamaan kuvat vaikkapa poliisin katsottavaksi ja mitkä kuvat käy kuvatoimistoille.
  Plugin viisaat varmaan tulisivat kertomaan tästä.

  ja toinen juttu.. joko saa ottaa uuden kuukauden kuvan??? ninim. kamera taas huollossa

 7. AnttiK Artikkelin kirjoittaja

  Moro!

  Kuvien tekijänoikeuksista meillä Mikon kanssa on aika hyvä näkemys, eli noiden asioiden kertominen käy hyvin meidänkin kautta. Jutskataan siitäkin hieman lisää seuraavassa palaverissa.

  A

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *