Huikeita hämäyksiä!

Konstit on monet ja nerokkaita ovat keksintönne. Tarkoitan noita tekojääpaloja. Aika paljon liittyy hämäystä ja manipulaatiota, ellei peräti ”silmänkääntötemppuja” tähän valokuvaukseen. Kuvankäsittely on mennyt semmoisiin mittoihin, ettei enää pieni ihminen pysy perässä.

Joku päivä sitten pulahteli näillä sivuilla kaunis, hauska delfiini, kirkkaan turkoosissa vedessä…nyt heti kävi mielessä, että onko sekin geeliä? Vesi vademecumia? ;)) Mutta sitten vakavoidun, kun viime sunnuntaina itse törmäsin delfiiniparveen tuolla Pörsänmäen suunnalla ja hymy ja virnuilu hyytyi.

Delfiiniparvi Pörsänmäellä

4 vastausta artikkeliin ”Huikeita hämäyksiä!

 1. MjP

  Hienosti löydetty nuo delfiinit.

  Nykyisin on hankala kyllä sanoa mikä kuva on käsitelty ja mikä ei, jos se on hyvin tehty. Filmiaikaankin tuo asia oli olemassa, mutta keinoja vähemmän. Oli kuitenkin erilaisia filmejä, jotka toistavat värejä eri tavoin, erilaisia menetelmiä kehittää filmi, vedostaa kuvat jne. Nykyisin kaikki tuo tapahtuu vain nappi painamalla.

  No onneksi nuo delfiinit eivät suuvedessä lilluneet ja ihan eläviltä minusta näyttivät vedessä uiskennellessa :).

  Mutta siinä Raija on oikeassa että, kuvia on kyllä käsitelty. Eli toistamaan sävyt paremmin, roskia poistettu ja rajausta muutettu. Lisäksi valon heijastuksia on poistettu delfiinien kyljestä, jotta sisältö näyttäisi siltä miltä sen halusin näyttävän. Toivottavasti ei liian kliinistä lopputulosta tullut:).

  Digitaalisen kuvankäsittelyn keinot on monet, mutta ei sitä hienoa usvaista auringonousua tai Raijan luonnon muovaamia delfiinejä photoshopilla saa tehtyä. Eli joutuu sitä jatkossakin itse ulos menemään sitä ja sitä laukaisinnappia painamaan jotta photoshopattavaa syntyy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *