Toukokuun Kuukauden Kuva

Kirsi Järvenranta toimii tuomarina, käy tänään ja huomenna läpi huhtikuun kuvankatselukansion ja valitsee sieltä toukokuun Kuukauden Kuvan. Suljin nyt omat kuvani valinnan ulkopuolelle, koska ensimmäinen KK oli minun. Kukaan ei ole ilmoittanut, ettei kuvaansa tarkoitukseen saisi valita, joten kaikki muut kansion kuvat ovat siis Kirsille vapaata riistaa.
Kirsi ilmoittaa huomenna valintansa minulle, ja minä tiedotan asiasta kuvaajaa. Kuvaajalla on sitten perjantaihin asti aikaa (saattaa olla viikonloppukin, tuskin U-J:n toimitus silloin asiaa eteenpäin vie) kirjoittaa n. 100 sanan pituinen juttu aiheesta. Jutussa ensin lyhyt kuvaus itsestä kuvaajana ja pääosana kertomus KK:n synnystä. Vielä siis ehtii tänä iltana lisäämään kansioon uutta kuvaehdokasta KK:ksi, jos kymmentä ei ole vielä lähettänyt. Ja ahkerilla kommentoijilla on siis muutaman extrakuvan lisäämisoikeus.
Kuvaajalla on tietysti täysi oikeus kieltää kuvansa julkaiseminen Kuukauden Kuvana. Jos tällainen tilanne tulisi, niin yritetään reagoida nopeasti ja paikata tilanne toisella valinnalla.