Jäiden lähtöä

1.Powerflute 2.Jäälautalla 3.Extreme 4.Leijalautailija 5.Työmaa-alue 6.Pilvipouta 7.Jälänjää 8.Särki/Haapa 9.Kallavesi

Muutama tälläinen kevätjääkuva. Osa näistä on Pasin mukana kuvattuja ilmakuvia. Lokkikuva ei kuulu niihin. Täytyy kyllä sanoa, kiitettävää paneutumista sekä asennetta kokeneilta Pasilta ja Antti pilotilta. Kone kallistui ja lensi niin monta kertaa saman paikan yli, että jokainen sai varmasti kuvan otettua haluamastaan kohteesta. Suosittelen tätä kyllä, jos joku teistä haluaa lähteä kuvaamaan lintuperspektiivistä.

3 vastausta artikkeliin ”Jäiden lähtöä

 1. Ilkka Kokkonen

  Laadukas sarja Terolta! Kakkonen, vitonen ja seiska osuvat eniten. Ja etenkin tuo vitonen, jossa linnut ovat tasapainoinen osa mielenkiintoista, hyvin sommiteltua kuvaa. Hieno valo, sävyjen yhteen käyminen, heijastukset, kaikki toimii. Tuossa on mielestäni kisakuvan makua!

  Harmittaa, että itseltäni jäi tältä keväältä lento parhaaseen aikaan. Vappuna olisi varmaankin ollut ihan paras hetki.

 2. MarkkuU

  Jäiden sulamista Tero on tähtäillyt monesta näkövinkkelistä. Harmaalokkien jäälauttaseikkailussa voi aistia melkein lokkien kevätäänet. Vesipinta on kuvassa melkoisen hallitseva elementti ja vie ehkä liikaa huomiota pääkohteesta. Persoonallinen rajaus joka tapauksessa. Tiedä sitten, tehostuisiko kokonaisuus, jos rajaisi kuvan alaosaa reilusti pitkulaiseen formaattiin, mikä tukisi ainakin pintaväreilyjen ja jäälautan vaakaa muotokokonaisuutta.

  ”Extreme” on värimaailmaltaan minimalistisen eleetön, etualan jääpirstaleikko antaa oman ryhtinsä kuvaan ja sitten tuo taka-alan tärkeä uskalikkopari kuvan jännitepisteenä. Minä tykkään tästäkin kuvasta, yksinkertaisista paloista rakentuva ja omalla tavallaan jänskä jäidenlähtödokkari.

  Leijalautailijan ohitin aluksi nopeasti, mutta kun katsoin sitä toistamiseen niin siitähän paljastui näppärä ja selvästi harkittu kuvateos kevääntulon riemuista. Sommittelu on vahvaa – on vaaka-, pysty- ja diagonaalielementit selkeästi esillä. Mies ja leija vastakulmissa pystyelementteinä toistensa vastapainoina ja leija sävyiltään eleettömän kuvakentän väriläiskänä. Liike vielä lisäpowerina kuvassa. On jymäkkä näppäisy.

  Meriharakkakuva on valoineen kaikkineen myös toimiva kokonaisuus kuten Ilkkakin edellä toteaa. Kuvan kulttuuriperäiset härpäkkeet eivät häiritse vaan sopivat jään reunan suuntaisina elementteinä luontokuvan osaksi kuin sinappi nuotiomakkaran kylkeen. On myös namut lintuheijastumat.

  Lentokuvaperspektiivi avaa oman kuvakulman kevään tuloon. Viimeisen kuvan Kallavesimaisema on luonnossa näkyvillä vain lyhyen aikaa ja nähtävissä vain mäkien laelta tai lentolaitteesta. Siksikin siis mielenkiintoinen foto tällaiselle maanpinnalla tallaavalle. Kaikkiaan vahva kuvakokoelma kevään keskeisestä taitekohdasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *