8 vastausta artikkeliin ”Ahoilta ja niityiltä metsänhämärän puronnotkoihin.

 1. henrye

  Tero se ei petä tälläkään kertaa. Hieno kuvasarja, joista parhaiten silmää miellyttävät närhenpoika, sisilisko ja sääskenvalkku kärpäsineen ja hienoine taustoineen.

 2. MarkkuU

  Keskikesän rehevyyttä ja loistoa huokuva sarja. Katselijalle nautittava nojatuolimatka luontoon ja sen yksityiskohtiin. Näkee, että kuvaamiseen on paneuduttu huolella. Rajaukset, valot, kuva-alan terävyysalueet, taustat sävyineen ja rauhallisine epäterävöitymisineen, sommittelut ja ylipäänsä kaikki tuntuu olevan hanskattu. Eipä noista osaa nostaa mitään erilleen muista, minulle ensiluokkaista kerrontaa kautta linjan. Vilukko on upea toteutus taustoineen ja kasvi on kieltämättä makrokohteena kuvauksellinen. Orvokeissa on nayttävä kuva-alan sommittelu, sinikukat oikeassa yläkolmiossa ja kauttaaltaan terävinä. Kontissa, kellukassa ja vanamossa valot nätisti. Kämmeköiden kukintojen lähitutkielmat taustoineen pelittävät, erityisesti valkolehdokkikuvan kontrastit natsaavat minun silmääni nautittavasti. Mukavana yksityiskohtana vielä kämmekkäkuvassa 17 esittäytyvä värikäs kärpänen.

  Korjataan nuo pari kasvia, kun Tero kehoittaa korjauksiin. Orvokit ovat suo-orvokkeja (tai risteymiä) – hankaliahan nuo siniset orvokit ovat kaikkiaan, ja kun vielä menevät silloin tällöin risteytymäänkin keskenään. Kirkiruohon rinnalla kuvassa 14 oleva kämmekkä on soikkokaksikko, samoin kuin kuvan 17 rehu.

 3. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitti kaikille palautteesta! Ja Markulle suurkiitokset korjauksista! Mistähän minä tuon valkun sain päähäni, sehän ei ole sinnepäinkään, heh.

 4. Ilkka Kokkonen

  Vanamo, vilukko ja närhen alku, siinäpä taitaa olla top three minulle tässä taiten toteutetussa sarjassa. Ojakellukan sommittelussa joku häiritsee täysosumameininkiä, onko se hieman jäykän oloinen, vai…itse kukinto ja tausta ovat niin perin, perin aaaahhhh!
  Tero on jäljittänyt taitavasti sisiliskoja, tämän näin yhteisellä reissullamme Konttilassakin. Mutta ovat peijakkaat kovin heikkoja malleja, sen myös sai todeta. Itse tuolloin vaihdoin kohdetta, sisiliskorintamalla päätin odotella parempaa tuuria! Sarjan sisilisko lienee eri kerralta, mutta hankalaa on ollut yhteistyö tuolloinkin (kun lajia ajattelee, niin kovin on jäykkä tuon liskon asento kuvassa). Teron ja muutaman muunkin seuralaisen kanssa kun on nähty pari ihan viimeisen päälle sisiliskokuvaa ammattilaisen ottamana!
  Soikkokaksikko ja kirkiruohot, siinä on mukava kolmikko hyvässä valossa, namm…
  Heinäseipäissä löytyy mukavaa vanhan kulttuurin rytmiä (tuo tappi lienee ollut liian pitkä kokonaan mukaan otettavaksi, hieman kyllä sen katkaisukin häiritsee).
  Lehtoukonhatuista odottelin jotain yksityiskohtaisempaakin, tosin tuo kasvupaikkakokonaisuussommitelma on täysin toimiva esitys!
  Kiitos hienosta sarjasta!

 5. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitokset tarkoista huomioista ja analyysistä, Ilkka! Tälläiset pohdiskelevat ja kriittiset kommentit perusteluineen ovat yksi tämän sivuston suola, mielestäni. Toki kaikenlaista kommenttia on mukava lukea, mutta näistä oppii sekä tulee esille seikkoja joita ei välttämättä itse ole huomannut.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *