Ihan ekana huhtikuun ekana

Tämänvuotinen lintujen kevätmuutto on jo käynnistynyt ja tulee yhä vain kiihtymään alkaneen kuukauden aikana. Toukokuussa sitten nämä jokakeväiset kiihdytysajot huipentuvat arktisten lajien tuloon. Ilma on täynnä ääntä ja liikettä aivan ruuhkiksi asti. Eteläisten ja lounaisten tuulten saattelemina lintuja saapuu runsain määrin ja perinteisesti etelän maiden paalupaikoilta startanneet innokkaimmat noudattavat kevätlentonopeusrajoituksia (150-50 km/h) vaihtelevasti.

Paitsi ylinopeuksia, niin myös muuta lentoliikennekurittomuutta havainnoidaan aina tuon tuosta. Päihtyneitä, huumaantuneita, häiriintyneitä tai muutoin hädänalaisia siipiveikkoja bongataan tavan takaa. Suomen lainsäädännössä sanotaan, että sairasta, vahingoittunutta tai muuten avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on autettava mahdollisuuksien mukaan. Siispä lintujen kevätmuuton nyt kiihtyessä Early Bird Suomi-Finland -järjestö yhdessä Biggest Worm of Finland -järjestön kanssa vetoaa kaikkiin lintuharrastajiin ja luonnossa liikkujiin ja pyytää osallistumaan talkoisiin, joissa kaikin mahdollisin tavoin autetaan kiipeliin joutuneita lintuja.

Tänä vuonna avustusoperaation nimi on ”Catch the Early Bird and You’ll Get the Biggest Worm, too” ja lintuharrastajien erityisen tarkkailun ja kiikaroinnin kohteena ovat nettiriippuvaiset siivekkäät.

Runsaasta netin käytöstä seuraa fyysisiä, lihasjännitykseen liittyviä oireita, kuten niska-, selkä-, koipi- ja peräpäänsärkyä. Oireita voi välttää yksinkertaisesti pitämällä säännöllisiä räpyttelytaukoja ja kiinnittämällä huomiota ergonomiaan.

……… ja tietty juomalla runsaasti kuravettä ja syömällä siivosti silliä!

4 vastausta artikkeliin ”Ihan ekana huhtikuun ekana

 1. HeikkiP

  Niinpä niin 😉
  Ja koska olen jo sen Early Birdin pudottanut niin joudunkos madonkin syömään vai riittääkö pelkkä madonluvut….kuraveden kera?

 2. Ulla

  Aamuinen silliateriahan se on ööliböödille aina paikallaan näin fööst of eiprillinäkin. Heikki juokoot sitä tummaa ja kuohuvaa karh…eaa kuravettä rauhaisasti vaan!

 3. Ilkka Kokkonen

  Niin se taas meni ohi, tämänkin vuoden aprillipäivä. Hauskaa oli monta kertaa jälleen, perinteitä noudattaen. Kymmenkunta uhria sai mietiskellä uskon autuutta, joskin muutama epäilevä tuomaskin jekutettavien joukkoon mahtui. Kameraseuralaisistakin joku sai nauttia hieman erilaisesta kuvausretkestä! Ja vuoden päästä taas uusiksi!

 4. JuusoJ

  Ilkan jekuista päätellen, että ensi kerralla menen varmaan kokonaan halpaan. Viime vuonna en mennyt hänen jekutukseensa ja tänä vuonna melkein. Eli ensi vuotta odotellessa.
  🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *