Ihan ekana

Keski-Eurooppaa koetellut poikkeukselllisen ankara talvi on hidastanut lintujen kevätmuuttoa. Lintuharrastajat ja lintujen ystävät mm. Brittein saarilla ovat toisaalta koettaneet pidätellä lintuja jatkamasta liian aikaisin muuttoaan hyiseen Pohjolaan ja toisaalta helpottaneet lintujen muuttolento-olosuhteita.

Saarivaltiossa on tänä keväänä kehitetty lentokoneiden jäänpoistossa käytetyistä glykolipitoisista valumista luontoystävällinen jäänsulatus- ja jäätymisenestoaine, jota suihkutetaan lintuihin joka nimessä, notkossa ja saarelmassa.

Edellämainituista ponnisteluista huolimatta vain murto-osa linnuista pääsee jatkamaan muuttomatkaansa sulin sulin. Lähipäivinä kymmenet tuhannet linnut jatkavat muuttoaan Pohjolaan pelkästään seuraavin kirjatuin tunnuksin:

väri: valkoinen

nokka: kuurassa

jalat: tönköt

laulu: jääraappamainen kraa-krii-rii-riiks

Laji, sukupuoli ynnä muut tarkemmat määritteet linnuista puuttuvat. Summittainen koko on merkattu luokituksen XS, S, M, L, XL ja XXL ? mukaan.

Brittiläinen Chirpy Cheep -järjestö pyytääkin nyt pohjoismaisilta sisar- ja veljesjärjestöiltään normaalia tarkempaa muuttohavainnointia ja apua lintujen tunnistus- ja lajilaskentatalkoisiin. Sekä Early Bird Suomi-Finland että Biggest Worm Finland -järjestöt ovat jo lupautuneet sankoin joukoin auttamaan tässä tärkeässä työssä.


sulinsulin1

.

.

.

.

.

No joo joo! ? Aprilliä Aprilliä, syökää silliä ja juokaa, hyvät ystävät ihmiset, kuravettä päälle! 😉

4 vastausta artikkeliin ”Ihan ekana

  1. Ilkka Kokkonen

    Heh, hyvä veto, Raija! Tuohon kun olisi liittänyt viimeisen päälle photoshopatun kuvan, niin moni urbaanimpi olisi saattanut pitkään ihmetellä tilannetta!

  2. HeikkiP

    Jos ne tuosta vielä tänne tokenevat niin johan kelpaa kesän koittaessa istuskella laiturilla saunan jälkeen ja kuunnella viserrystä. Paljon on lentäjillä kerrottavaa brittien kohtelusta.
    -hp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *