Myrskybongausta

Ilkka pyyti laittamaan kuvankatselussa nähtyjä tännekkin. Tämän kesän aikana kuvattuja kaikki, matkareittinä Kuopiosta katsottuna noin kaikki ilmansuunnat. Oulun yläpuolelle ei tarvinnut sentään mennä vaikka lähellä olikin. Pohjoisin paikka taisi olla Kruunypyy ja eteläisin Säkylä, itäisin Outokumpu ja läntisin Vaasa. Hieman yli 5000km tuli pöristeltyä.

Videomuodossa olevaa materiaalia löytyy Youtube -kanavaltani. Linkkaan tähän pari henk. koht. suosikkia. Kärkisijaa kyllä edelleen pitää Kiiran päivä 2017. Varmaan seuraavat kymmen vuotta saa seuraavaa odotella, jotkut innolla, jotkut ei – hyvä sää on makuasia!

12.8.2017, Kiira-rajuilma

Syöksyvirtaus Kurikka 13.7.2018

Pielavesi 26.7.2018, syöksyvirtaus ja rotaatiota nousuvirtauksessa

Aureskoskella puolestaan meinasi tärähtää vähän liiankin lähelle (200m mutu)

Yöukkonen 1.8.2018 Kuopio

Seinäpilvi, Sonkajärvi Seinäpilvi, Sonkajärvi Seinäpilvi, Sonkajärvi Seinäpilvi haihtumassa, Sonkajärvi Supersolun alasin, Sonkajärvi Yöukkosen vyörypilvi, Kuopio Yöukkonen, Kuopio Vyörypilvi, Kurikka Vyörypilvi, Kurikka Flying saucer, Kurikka Kurikka Syöksyvirtaus, Kurikka Syöksyvirtaus, Kurikka Syöksyvirtaus, Kurikka Alasimet, Pielavesi Mössöö, Pielavesi Naps, Tampere Nousuvirtausta, Pielavesi Syöksyvirtaus, Pielavesi Vyörypilvi, Pielavesi Vispaa vispaa, Pielavesi Vispaa vispaa, Pielavesi Vodaa, Pielavesi Räpsy, Nivala Alasimet, Nivala Yöylläri, Kuopio Yöylläri, Kuopio Yöylläri, Kuopio Nousuvirtausta, Jämsä Vyörypilvi, Säkylä Vyörypilvi, Kruunypyy Vyörypilvi, Kruunypyy Vyörypilvi, Kruunypyy Mammatuspilvet, Mikkeli

Yksi vastaus artikkeliin ”Myrskybongausta

  1. Ilkka Kokkonen

    Tämä oli erittäin mielenkiintoinen esityksenä, ja kuvat ovat vaikuttavia. Pielaveden pilvimaisema (kuva 18) osuu itselleni parhaiten, samoin Kuopion yösalamointinäkymät ovat todella visuaalisia. Kiitoksia sarjasta, Ville!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *