Imago 6: näistäkö kuvista kuvaamisemme tyyli kumpuaa?

Hei!

Käykäähän katsomassa VB-keskuksella mainioiden suomalaisten valokuvaajien töitä. Todella huikea näyttely! Tuttuja filmiajan kuvia, jotka palauttavat mieleen menneitä vuosia ja joita katsellessa oivaltaa, miksi kuvaan juuri niin kuin kuvaan. Semmoisia selkäytimessä omaan kuvaamiseen vaikuttavia kuvia.

Imago 6 -ryhmän perustamisesta tulee kuluneeksi tasan viisikymmentä vuotta vuonna 2016. VB-valokuvakeskuksen näyttely kunnioittaa Imago 6:n juhlavuotta ja esittelee ryhmän maineikkaiden kuvaajien tuotantoa aina 1960-luvulta nykypäivään saakka. Kriittiseksi ja aatteelliseksi foorumiksi syntyneen Imago 6 -ryhmän monista jäsenistä on tullut suomalaisen valokuvan tunnustettuja mestareita: Jaakko Holm, Ismo Hölttö, Jouko Könönen, Aulis Nyqvist, Pentti Sammallahti, Mikko Savolainen ja Antero Takala. Ryhmän kultakausi osui vuosiin 1966–1976. Imago 6 -näyttelyitä nähtiin kotimaan lisäksi muun muassa Ruotsissa, Italiassa, Ranskassa, Romaniassa, Tsekin tasavallassa, Länsi- ja Itä- Saksassa sekä Neuvostoliitossa. Aktiivisimman kauden jälkeen Imago 6 -ryhmän tekijät ovat jatkaneet uraansa omilla tahoillaan. Kuvaajat edustavat hyvin erilaisia näkökulmia suomalaiseen valokuvaan, ja VB-valokuvakeskuksen näyttely esittelee jokaisen imagolaisen oman kehityskaaren.

Terv. Ulla

Lisää tietoa tästä

Antero Takala_Aavelaiva, 1970

Antero Takala: Aavelaiva, 1970

Aulis Nyqvist_Heinätyttö, 1986

Aulis Nyqvist_Heinätyttö, 1986

Pentti Sammallahti_Pyhäjärvi 1982

Pentti Sammallahti_Pyhäjärvi 1982

Yksi vastaus artikkeliin ”Imago 6: näistäkö kuvista kuvaamisemme tyyli kumpuaa?

  1. Ilkka Kokkonen

    Hyvä, Ulla! Siinäpä mitä mainioin menovinkki valokuvauksen harrastajille, tuolla todellakin kannattaa vierailla!

    Tästä huomaan, että onpa aihetta itsekritiikkiin. VB-seuran jäsenenä on tullut oltua vaikka miten kauan ja yleensä kaikki näyttelyavajaiset käyn perusteellisesti, silti vain muutaman kerran olen julkisesti sivulla näitä mainostanut. Yritetäänpä jatkossa parantaa tässä asiassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *