Valoja & varjoja

1.2.3.4.5.6.7.8.9.10.11.12.Tämmöisiä lumeen heijastuvia pieniä varjomaisemia tuli nyt maaliskuussa kuvattua. Kaksi ensimmäistä kuvaa on kuvattu pilvisellä ja niihin on haettu tarkoituksella pienempiä valoisuuseroja ei niinkään erottuvia varjoja. Aurinkoisella lumella valoa on riittävästi siten käsivarakuvaaminen onnistuu kevyesti pienimmällä aukolla ja kohtuullisilla ISO-lukemilla. ”Mittee sinä kuvvoot, tyhjee?” oli mieliinpainuvin ja osuvin kommentti satunnaiselta ohikulkijalta.

6 vastausta artikkeliin ”Valoja & varjoja

 1. Ilkka Kokkonen

  Jees, Tero tykkää näistä varjoista hangilla ja niin tykkään minäkin! Itse en vain valitettavasti ole kovinkaan monesti hyökännyt vakavasti aiheen perään kameran kanssa. Mutta onneksi Tero on jälleen menestyksellä hyökännyt, ja mainion sarjan iloksemme lataillut!
  Joopa, tuossa seiskassa on jotain…
  Nelosen yksinkertainen sommitelma ja hyvä valo osuu kohdallani, samoin kutosen varjoleikittely kummuilla. Ysi, 11 ja 12 ovat tyylikkäitä, ei ne risutkaan niissä häiritse. Kympissä en löydä talventörröttäjistä sellaista rytmiä, että se pelaisi yhteen varjosysteemin kanssa. Kakkosen lumisissa oksissa rytmiä sitten löytyy, itse olisin ehkä rajannut vasemman alanurkan tummana esiintyöntyvän oksan pään pois – panoraamaksi siis. Ykkönen ei mielestäni varjottomana pärjää tässä joukossa.
  Olihan tuo muuten jo aikakin saada sivulle jotain kuvallista katsottavaa, kiitos paljon, Tero!

 2. Tero Pelkonen

  Kiitokset teille kommenteista!
  Kävin tälläviikolla vielä lumihankien rippeiden varjojen perässä, mutta taisin kastella vain kengät ja sukat. Lumiteema kuvaamisessa edelleen jatkuu niin kauan kuin lunta vielä riittää. Eli roskakuvien kuvaamisella, siis neulasia, likaa ja niitä risuja. Eikö kuulostakin hienolta roskakuva! Mitähän siitäkin tulee?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *