Näitä polkuja tallaan

Kävin toukokuussa katsastamassa polkujuoksua Puijon Polut-tapahtumassa, kun Janne sitä täällä ehdotti. Puijolla oli hyvä meininki ja puolivahingossa löytynyt este toi vielä ekstraelementin juoksukuviin. Syyskuussa kävin myös kuvailemassa samaa lajia Trail Cup Kuopion finaalikisassa. Otin kumpaankin mukaan salaman ja ständin sekä valkoisen läpiammuttavan varjon. Tuo paketti oli sitten polun varressa lisävalona. Yritin toimia niin että salaman kanssa ympäristö valottuisi noin aukon alle valotusmittarin lukeman ja juoksija salamalla valaistuna olisi sitten vähän kirkkaampi.

Puijon kisassa juostiin sama lenkki kolmeen kertaan. Lisäksi tuo lenkki kulki kahdeksikon muotoista rataa, jolloin kuvauspaikkoja pystyi vaihtamaan aika kätevästi. Tarjolla oli sekä metsää että rinnettä. Trail Cupin kisa taas juostiin yhteen kertaan ja silloin piti tyytyä vain yhteen paikkaan. Melko samanlaisia noista kuvista sitten tulikin.

Joitakin havaintoja tästä lajista:

  • Metsässä on pimeää. Pitää olla lisävaloa tai valovoimaa muuten. Nämä muuten juoksevat aika kovaa. Tuollaisen vauhtiesteen löytäminen auttaa asiaa,
  • Salamavalaisu toimii. Tosin salaman latausaika esim puoliteholla (n 3sek) on niin pitkä että monta juoksijaa ennättää mennä välistä
  • Salaman valaisuteho laskee tunnetusti suhteessa etäisyyden neliöön. Pitää olla aika tarkkana että laukaisee (manuaalisalaman) siinä kohdassa jossa valotus on jotakuinkin kohdallaan (näissä juoksija kulki lähes suoraan ”valoa kohti”).

Etäisesti tuohon juoksuun liittynee myös RedBullin järjestämä ylämäkikilpailu Puijon isossa mäessä. Ajatuksena tässä siis oli kisailla siitä kuka kiipeää mäen nopeimmin ylös.

Puijon Polut

juoksu-001 juoksu-002 juoksu-003 juoksu-004 juoksu-005

Trail Cup Kuopio

juoksu-006 juoksu-007 juoksu-008 juoksu-009 juoksu-010

Red Bull 400

juoksu-011 juoksu-012 juoksu-013 juoksu-014 juoksu-015

 

Lisää kuvia linkkien takana:

 

2 vastausta artikkeliin ”Näitä polkuja tallaan

  1. Ilkka Kokkonen

    Jees, onnistunut metsäsätysreissu on Jarkolla ollut noilla poluilla! Salamointi on varmasti ollut perusteltua noissa olosuhteissa ja toimii kuvissa ihan hyvin. No, 7-9:ssä tosin varvikkoon osuu mielestäni turhan paljon valoa, niissä salama olisi saanut olla suuntaavampi (liekö ollut sitten edes käytännössä mahdollista).
    Kakkonen on sarjan ehdoton ykköskuva, vaikka taustalla oleva juoksija sijoittuukin hankalasti. Horisonttikallistukset tosiaankin näissä toimivat hyvin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *