Finland International Digital Circuit 2015

Kansainvälisten näyttelyiden joukossa on vuosittain pari kotimaistakin tapahtumaa. Finland Circuitin kuvien lähetys on nyt avoinna, ja on auki 21.9.2015 saakka. Tämä on kiertonäyttely (circuit), joten yhdellä osallistumisella saa kuvansa viiden tuomariston eteen. Tuomaristot valitsevat siis kuvat viiteen eri näyttelyyn (salon).

Tänä vuonna tapahtumassa on myös Pohjois-Savolaista otetta, koska yksi noista näyttelyistä järjestetään Kuopiossa. Kuopion salonin tuomareina ovat Ilkka Niskanen, Petri Damstén, Victor Carrasco Navarro ja varalla JP Palmunen. Varsinainen näyttely järjestetään julkisena kuvaesityksenä Kuopiossa marraskuussa.

Näyttelyissä on kolme sarjaa (section) kuvien sisällön perusteella. Kaikkiin sarjoihin osallistutaan digitaalisilla tiedostoilla. Samat sarjat löytyvät useimmista muistakin FIAP-kisoista. Osallistumismaksut ovat 40e / 50e / 60e, sen mukaan kuinka moneen sarjaan osallistuu.

A General Colour, värikuva, aihe vapaa, käsittely sallittu
B General Monochrome, mustavalkokuva, aihe vapaa, käsittely sallittu
C Nature, luontokuva, rajoituksia kuvankäsittelyssä

Tarkemmat infot ja osallistuminen sivun www.finlandcircuit.fi kautta

EDIT: Lisäsin tähän alle kuvat jotka hyväksyttiin mukaan

Strong touch Daddy's girl Happy together Electric smoke

Tranquility Family business Fire

5 vastausta artikkeliin ”Finland International Digital Circuit 2015

 1. Tero Pelkonen

  Mielenkiintoinen kisasysteemi! Täytyy vielä vähän miettiä osallistumista tuohon…tosin itselleni vähän arvokkaita nämä osallistumismaksut.

 2. jiitee

  Jäi vielä mainitsematta että jokaiseen sarjaan saa lähettää maksimissaan neljä kuvaa. Tämä näyttäisi myös olevan vakiomäärä FIAP-näyttelyissä.

  Noista maksuista suurin osa selittyy kotimaisilla postimaksuilla 🙂 Tällaisista kisoistahan lähetetään painetut katalogit kaikille osallistujille. Ulkomailta löytää useita edullisempia kisoja 15-20e maksuilla. Ihan kaikissa sitä painettua opusta ei kuitenkaan ole jaossa.

 3. jiitee

  Eipä sitten aiheuttanut suurempaa kiinnostusta tässä porukassa. Kisan tulokset tuli tänään ja itseni lisäksi vain yhden kuopiolaisen tunnistin listasta nimeltä.

  Laitoin 4+4 kuvaa kahteen sarjaan (color+monochrome). Yksi jäi vaille hyväksyntöjä, mutta muilla tuli yhteensä 16 hyväksyntää. Lisäksi yksi kunniamaininta kuvasta Electric smoke (Kuopion salonista). Laitoin hyväksytyt kuvat näkyville tuohon alkuperäiseen artikkeliin.

 4. Ilkka Kokkonen

  Erinomaisella prosentilla meni kisat Jarkolta, kunnioitettava saavutus! Family business on todella mieluinen kuva minulle, ei ihme, että hyväksyntöjä irtosi. Tuliaihetta on tullut vuosien varrella ammuskeltua useinkin, ja se ei todellakaan ole helppo kohde saada tehokkaita kuvia. Fire-kuva on hyvin sommiteltu, tehokas toteutus oikeilla asetuksilla, tykkään kovasti! Electric smoke on niitä insinöörisviritelmiä, joita en todellakaan ole harrastanut, mutta olisi toisaalta mukava tuotakin itselle vaikeaa lajia yritellä – hieno, visuaalinen kuva on syntynyt! Laatukamaa ovat muutkin, hyvä tuomaristo on ollut asialla!
  Tiettyä kiinnostusta on minulla ollut vuosikausia FIAP-touhuun, mutta joku yhä vielä estää lähdön. Teron lailla taidan aika lailla mietiskellä panos/tulos-suhdetta asiassa…vaikeaa…

 5. Tero Pelkonen

  Onnittelut Jarkko! Family business kolahtaa minullekin! Kyllä nämä ovat muutkin näkemyksellä toteutettuja! Kyllä kannatti osallistua!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *