Toscana

Teimme syyskuun alussa viikon mittaisen lomareissun Italiaan, Toscanan maakuntaan. Alueelta löytyy vanhoja kaupunkeja keskiajalta renesanssiin, sekä maaseudulta hienoja maisemia kumpuilevine viiniviljelmineen. Esimerkiksi Unescon maailmanperintökohteden listalta löytyy useampi kohteita tuolle alueelle. Tällaisiin kuuluvat mm. Sienan, Pisan ja Firenzen vanhat alueet joihin käytiin tutustumassa.

Pienet peilittömät kamerat ovat oikein sopivia reissukäyttöön. Ne kun eivät paina paljoa ja menevät parhaimmillaan lähes taskuun. Nyt kävi niin että kassiin jäi niin paljon tilaa Olympuksen E-M10:n jälkeen, että myös Canon-kalustoa lähti mukaan. Olympus on ollut minulla nyt kakkoskamerana, eikä kovin kattavaa optiikkavalikoimaa ole sille vielä hankittu. Mukana olivat siis Canon 7D + 17-50mm + 70-200mm ja Olympus OM-D E-M10 + 14-42 + vanha Tokina 28/2.8 manuaalilasi tilttiadapterilla. Se siitä kannettavuudesta sitten… Jokatapauksessa kaksi runkoa ja neljä objektiivia menivät ihan tavallisen kokoiseen laukkuun, koska Olympuksen setti on huomattavasti pienempi kokoinen.

Paras kamerahan on se joka on mukana. Niinpä kannoin Canon-settiä lähinnä autoillessa mukana ja M10 oli pienessä kassissa silloin kun kävelimme pitempiä matkoja kaupungissa. Mukanahan oli tietysti myös muita reppuja ja lastenrattaat, joten kannettavuudesta pisteet Olympukselle. Yhdistelmä oli kyllä ihan toimiva.

Alla muutama kuva maistiaisiksi. Lisää löytyy kolmesta eri setistä osoitteessa http://jt.galleria.fi/kuvat/Toscana+2014/

Kappeli Postimerkki Kahvilla Kapeita kujia Ponte Vecchio Kaari Duomo, Firenze Koriste Duomo, Firenze Daavid Kenkäkauppias Sinistä ja vihreää Viinitarha Siena Pikkukaupunki Vinci Vino Patsaita

3 vastausta artikkeliin ”Toscana

 1. jiitee

  Pasi kirjoitteli tuossa aiemmin korkeista kirkkorakennuksista. Tuo Firenzen duomon kupoli menee samaan sarjaan. Korkeutta maanpinnasta on 114m ulkopuolelta mitaten, tuonne kupolin huipulla olevaan nuppiin. Sisäpuolellakin korkeutta on reilusti vaikkapa Puijon tornille. Tuossa pikkukuvassa näkyy mittakaavana ihmisiä kupolin näköalatasanteella. Melkoinen rakennussuoritus 1200-1400 luvun tekniikalla.

  Pietarinkirkon kupolin korkeus Vatikaanissa on suurempi. Mutta leveyssuunnassa mitattuna tuo on suurin muurattu kupolirakenne maailmassa. (Vertailu National Geographicin sivuilla)

 2. ilkkak

  Mielenkiintoinen matkasarja Jarkon tapaan hyvin sommiteltuja kuvia! Monta kertaa on tullut jo nämä katsottua läpi. Kakkosen Postimerkki on aivan mainio näkemys ja toteutus arkkitehtonisesta kuvasta, kyllä kuvaajan kannattaa olla valppaana joka suuntaan. Taivas/pilvinäkymä rikkoo sopivasti muuten tiukan geometrista sommitelmaa, tuoden kuitenkin suorakulma/ornamenttisysteemiin yhdessä tornin kanssa diagonaalista suuntaa. Tämä on mielestäni kilpailuainesta!
  Kenkäkauppias (kohde saatu esille luontevin ilmein) ja Daavid osuvat minulle myös erittäin hyvin, ja Pikkukaupungissa autoilija ja hänen ilmeensä tuo kuvaan hauskaa lisäpotkua!
  Jeps, on siellä näköjään rakennettu kirkkoa ihan tosissaan, huh huh. Suomen suurin kirkko Kerimäellä kohoaa 37 m:n korkeuteen ristin huipusta mitaten, ollen siten melko matala tönö tuohon Duomoon verrattuna!
  Kiitos Jarkolle hienosta sarjasta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *