Köln ja Photokina 2014

Jep, tässäpä muutama kuva Saksan Kölnistä, sekä siellä järjestettävistä maailman suurimmasta valokuvausalan tapahtumasta Photokinasta.

Vanhassa kaupungissa sijaitseva Kölnin kaksitorninen kirkko on varsin vaikuttava näky. Mitä lie ajateltu kun moista valtavankokoista rakennusta on 1200 luvulla alettu rakentamaan, mutta kertakaikkiaan upea se kyllä on. Rakennus on 157 metriä korkea ja sokkelista korkeimpiin torneihin julkisivu on täynnä pieniä yksityiskohtia. Nykyäänhän tuollainen tehtäisiin vaan sileällä, muotissa valetulla, pelkistetyllä betonielementeillä.

Photokina oli suuri tapahtuma, joka järjestetään joka toinen vuosi. Tapahtumassa käy n. 200 000 messuvierasta, joten hulinaa riittää. Perinteiset suuret valmistajat oli kaikki mukana hienoilla osastoilla, mutta silmäänpistävää oli se, että kiinalaisille ja muille halpiskamaa tuottaville valmistajille varattu iso halli oli vierailijoista enimmäkseen tyhjillään.

Lisää turistipokkariräpelyksiä kaupungista ja messuilta tässä linkissä https://www.dropbox.com/sh/lrnyil5q5paspar/AACOiAFOoHCbPn-9w70PEvR-a?dl=0

 

IMG_5095   IMG_4923   IMG_4975   IMG_5064   IMG_4818      IMG_5416

 

5 vastausta artikkeliin ”Köln ja Photokina 2014

 1. pasi Artikkelin kirjoittaja

  Pitää vielä todeta, että vähän jälkikäteen harmittaa kun tietoisesti jätin järkkärin kotiin ja päätin pärjätä pokkarilla. Tuo iltavalaistuksessa oleva kirkon kuvaaminen olisi vaatinut järkkäriä ja jalustaa, kuten n. 50 muuta kuvaajaa oli tehnyt, mutta hyvinhän sinne mahduin sekaan ainoana pokkarikuvaajana 🙂

 2. Ilkka Kokkonen

  Uskon, että jarkkärin puute on sitten perillä harmittanut! Ja kamoon, eikös ne peilittömät juuri tällaisia tilanteita varten hankita. Samahan niitä Canoneitakin olisi ollut kotona säilyttää reissun aikana.
  Mutta onhan tuo pokkarikuva kirkkonäkymästä erittäin siisti. Hieman olisi mielestäni saanut siirtää tähtäystä oikealle, mutta kenties siellä sivulla on ollut jotain häiritsevää.

 3. pasi Artikkelin kirjoittaja

  Jep siellä oikealla on kolmas tuollainen siltakaari ja koska se on melko lähellä, se alkaa liikaa hallitsemaan kuva-alalla näkymää, kirkon kustannuksella. Tämän lisäksi siinä oikealla on seinä, joka sekin alkaa puskea kuvaa. Vasemmalle siirtyminenkään ei työmaa-aidan vuoksi ollut mahdollista.
  Ne Jura-ajan Peilikoneistokänönit on niin isoja ja painavia, ettei niitä viitsi kotonakaan säilyttää 🙂

 4. jiitee

  Olisihan tuolla ollut perusteita ottaa vähän isompikin kamera mukaan. Varustautuessa sitten tietysti voi lähteä homma käsistä. Varsinkin noita hämäräkuvia ajatellen. Jos otan järkkärin, niin pitääkö sitten ottaa jalustakin? Voipi mennä helposti vähän turhan vakavaksi koko touhu.

  Linkin kuvista se itsekseen kameralle puhuva toimittaja(?) on tilanteena hauska. Tuollaista kai se homma nykyään on. Itse saa kantaa kameran ja valot paikalle, ja kuvata sitten oman reportaasinsakin ihan itsekseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *