9 vastausta artikkeliin ”Lintukuvia ja kuuhulluutta

 1. Tero Pelkonen

  En osannut enää teksiä lisätä tuohon postitusosion yhteyteen. Näinpä tänne sitten kirjoitan. Pitkästä aikaa kuvia esille tänne Siikagalleriaan vaikka nyt tätä hiljaisuutta rikkomaan, jos ei muutakaan. On niin vähän tullut kuvattua tänävuonna, ettei milloinkaan. Näinpä osa näistä kuvista on vanhempia tekeleitä. Onnistuin muuten saamaan itselleni mieleisen kuvan oravasta. Nimittäin tämä kurre kuvassa ilmeni oksanmutkaksi, joka ensi alkuun näytti aivan oravalta. Kuva on dokumentti, mutta voi valehdella siitä huolimatta. Luonnossa usein tutun näköiset muodot ja kuviot toistuvat eri elementeissä. Kuuaiheiset pöllökuvat ovat aina olleet hakusessa vaikka ne niin kliseeaiheita ovatkin. Ei niitä silti liian usein näe, jos ei kaikenlaisia posterimaisia kuvituskuvia tai kuvamanipulaatioita lasketa.

 2. janne

  En pönökuvista yleensä paljon perusta, mutta Kuu tuo kyllä mukavan lisän pöllön silhuettiin. Sen verran pitää kuitenkin korjata että tuo kirkas planeetta Kuun kaverina on Jupiter, ei Venus.

  Lapinpöllökuva on hyvin tunnelmallinen.

 3. Ilkka Kokkonen

  Hiljaiseloa hienosti piristävä sarja, kiitos Tero! Komppaan Jannea, kyllä pöllö kuutamossa hyvin toteutettuna on aina katsomisen arvoinen juttu! Kyllä tuohon on pitänyt eräskin aika kytistää, että noin voi näytellä. Minä en aitoa tuollaista pidä kliseisenä, shoppaillut ovat sitten asia erikseen!
  Pähkinänakkelin asento on mukava, ja tausta on siinä kuvassa miellyttävä.
  Parvikuvat ovat lintukuvauksessa minua miellyttäneet aina, kun asetelmat sattuvat kohdalleen. Pulmuskuvassa parviasetelma on osunut ”ihan kivasti”(siis oikeasti).
  Latauskuva on erinomainen, ja nimi hyvin ideoitu – hauskuutta saa olla!
  Laoinpöllön kumarruksessa on myös jotain hauskaa, vaikka lintu siinä vain virkaansa asiallisesti toimittaa!

 4. VilleM

  Eipä yhtään pöllömpi sarja Terolta! Pöllö ja kuu on melko kaluttu aihe, mutta aitona onkin jo sitten ihan eri settiä.

  Lapinpöllön metsästystuokio pelittää hyvin, risuja on sopivasti ja valo on tunnelmallinen. Lapparithan tunnetusti kurkkivat alas myyriä kuunnellessaan ja se tulee hyvin esille.

  -Ville

 5. MarkkuU

  Pulmusia kuvaruudun täydeltä on osuvan keväinen parvikuva ja kuvan tekninenkin osa on moitteeton, kun kerroksellisen parven kaikki yksilöt on saatu pilvikelissä pysäytetyksi terävinä kuvaan. Kurrekuvaa fundeerasin kyllä kauan, sillä oksakurre näytti perin oudolta enkä löytänyt kiipeilijää rungoltakaan – kunnes Teron tekstin lukeminen paljasti mystisen kurren arvoituksen – heh! Joo, lataamopöllö iskee kuvaotsikon kera kuin tuhat huumorivolttia. Lehtopöllö jää hieman oksien piilottamaksi mytyksi, kun taas nakkeliposeeraus taustoineen on veri nais. Yökuvaamisen teknisistä hankaluuksista ymmärrän erittäin vähän, kun meikä yleensä vetelee jo sikeitä, kun yökuvaajat vasta lähtevät hämärähommmiinsa 😉 Joten tällä vähäisellä ymmärrykselläkin yöpöllökuvat näyttävät teknisesti priimalta, eipä erotu ryyniä, ei raetta. Ja on se absoluuttisen epäkliseistä saada laadukkaasti kolmikko huuhkaja, Jupiter ja Kuu samaan potrettiin, ei joka sadaskaan kuvaaja tuollaista yhdistelmäkuvaa nappaa. Kuvakukkulan kuninkaana on minulle lapinpöllön kumarrus. On hieno kokonaisuus , ja oksahärdellistä huolimatta hienosti esiin nostettu pääkohde. Laatusarja kokonaisuudessaan.

 6. Tero Pelkonen

  Hei, kiitokset teksteistä! Jos oikein muistan, niin taisi olla Villen keksintö tämä pöllölaturijuttu. Ville sai houkuteltua hiiripöllömestoille kerran. Villeltähän löytyy kaikki mahdolliset hiiripöllökuvat, oksentelevasta hiiripöllöstä nuoralla kävelevään. Ei puutu enää kuin takaperin lentävä hiiripöllö ja tanssiva diskopallohiiripöllö.
  Juu kyllä, jos ei lento/parvikuvia lasketa niin ihan tavallisia pönöjä nämä lintukuvat tahtoo olla vähintään 90%, ainakin itselläni. Muunlaisen kuvan ottaminen vaatii jo paneutumista asiaan tuntikaupalla ja tuuria, ettei itselläni ainakaan kärsivällisyys, aika eikä muutkaan resurssit siihen riitä. Mutta nämä jotka kuvaavat ainoastaan lintuja, niin mahdollisuudet aina paranevat, on se kuitenkin niin kova homma. Jupiter tottakai, olisihan se pitänyt tietää. Olenhan sen nähnyt teidänkin kanssa astrokuvauksissa jo monta kertaa. Ja eikös tämä Jupiter ja Kuu ole erottuneet melko lähekkäin viimeaikoina? Originaalikokoisessa kuvassa erottuu kaksi pistettä aivan Jupiterin kyljessä. Onkohan siinä tämän planeetaan kaksi kuuta kyseessä?

 7. VilleM

  Juu kyllä ne Jupiterin kuita on, jos oikein tihrustaa niin yksi taitaa näkyä nettikokoisessakin.

  Vai että diskopallopöllö…siinäpä onkin haastetta! 😉

  -Ville

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *