5 vastausta artikkeliin ”Päin seiniä

 1. Ilkka Kokkonen

  No hyvä, että Markku tarttui myös toimeen! Minä tykkään tästä seinäsarjasta, jossa ei ole yhtään heikkoa lenkkiä. Ja kyllähän tuo Islannin ihmerakennus on tarjonnut taitavalle tulkinnalle niin monta mahdollisuutta. Sommittelut toimivat todella hyvin, näitä jaksaa katsoa toistuvastikin.
  Ensimmäisessä kuvassa ylimmäisten ikkunoiden leikkaantuminen häiritsee, mutta se tuskin olisi ollut vältettävissä. Kakkosessa on hyvät värit ja toimivat linjat. Keskellä alhaalla näkyvä porras (?) on kieltämättä haitta, mutta sen rajaaminen pois olisi ilmeisesti kokonaisuuden kannalta miinusmerkkinen liike. Vanhan hirsirakennuksen seinäsommitteluun ei ole mukisemista, perustellut ratkaisut siinäkin. Islannin herkkujen jälkeen viimeinen ei enää samalla tavalla iske, iso alue vaisuhkoa taivasnäkymää syö kuvan tehoa. Itse olisin varmaankin vetäissyt kapean ja korkean rajauksen pelkästään korkean rakennuksen seinästä.
  Kiitos, Markku

 2. Tero Pelkonen

  Nämä kuvat tarjoavat paljon katsottavaa. Ajatuksella sommiteltuja, jokaisessa kuvassa on nokkeluutta ja näppäryyttä, kuten myös tämän postauksen otsikossakin.

 3. jiitee

  Nelonen on kyllä näistä oma suosikki. On niin lähellä sitä tallennetta, jonka itse tein tuosta 🙂 ( linkki ).

  Viitoskuvan katon kaaret toimivat myös hyvin. Pelaavat jotenkin yhteen alareunan jouluvalojen kanssa.

  6, 7 ja 8 ovat myös mukavia toistuvien geometrioidensa takia.

 4. MarkkuU Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos kameraveljet kommenteista. Onpas tosiaan jännä yhteensattuma, että saman kameraseuran heput toisistaan tietämättöminä seisovat Lontoossa samoilla jalansijoilla samoihin vuorokaudenaikoihin, mutta ihan eri päivinä ja suuntaavat kameransa samalla tavoin samaan kuvauskohteeseen. Magic!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *