Kotiläksyjä kuvankatselusta

1.Kuutamo

1.Kuutamo

2.Kuutamosilhuetti

2.Kuutamosilhuetti

3.Neidonkorento

3.Neidonkorento

4.Purojen jalokivi

4.Purojen jalokivi

5.Välkekorento

5.Välkekorento

6.Lehtoneidonvaippa

6.Lehtoneidonvaippa

 

 

 

 

 

Tämmöisiä näistä nyt tuli kuvankatseluillan sommittelu-ja rajausehdoituksien myötä. En muista menikö nyt ihan niinkuin piti, mutta varmaan läheltä liippaa. Hyvä ja opettavainen kuvankatselu oli jälleen, siitä suurkiitokset koko porukalle!

 

 

6 vastausta artikkeliin ”Kotiläksyjä kuvankatselusta

 1. Tero Pelkonen

  Kuvankatselusta: Yllätyin itse suuresti miten oivaltavia ja myös kertovia kuvia/kuvasarjoja viime kuvankatselussa oli nähtävillä. Harmi kun on niin harvoin viimeaikoina päässyt siellä käymään.

  Runkona Nikon D800. Neidonkorentokuvat Sigman 150mm makrolla ja välkekorentokuvassa Nikonin kiinteä 24mm.

 2. Ilkka Kokkonen

  Kiitos Tero, että näin tuoreeltaan sait ”kotitehtävät” tehtyä. Näin kuvankatselu saa aina uutta ulottuvuutta ja pohdinnat jatkuvat paikalle pääsemättömienkin kanssa.

  Juuri noin kaikki muut paitsi ykkönen, jossa ehdottelin rajausta selvästi ylempää niin, että langat oikeassa reunassa sijoittuisivat aivan kuvan alareunaan. Kuu jää kyllä keskelle, mutta kokeilepa. Kakkonen kyllä voimistui huomattavasti tiukentamalla, nannaa on! Ja kolmosen siipikuviot näkyvät nyt herkullisesti, on huippukuva kertakaikkiaan! Neloseen neliörajaus käy ihan ok. Ja välkekorentokuvasta tuli aivan toisen luokan kuva tiukentamalla, vaude! Kasvikuva parani myöskin noin, hyvä! Kiitos sarjasta!

  Joopa, oli tosiaankin mielenkiintoinen kuvankatselukerta jälleen, osallistujia oli kahdeksan, joista kuudella kuvia mukana. Samalla setvittiin salamakuvauksen teknisiä kysymyksiä ym. mielenkiintoista! Kiitos kaikille!

 3. MarkkuU

  Kermakaikkiaan gomia kuvasetti. Kolmonen aivan erityisen häikäisevä! Kakkonen on myös nappikuva sommitteluineen ja valotukseltaan, pensastaskun tuntomerkit häämöttävät selkeästi kuutaustasta. Kolmosta passaa tosiaan katsella pitkään, namukas pallukkakenttä ja pääkohde istumaoksineen kokonaisuudessaan skarpisti näytillä. Värimaailmakin todella kohillaan. Nelonenkin hieno kokonaisuus ja siinäkin konstailemattoman rauhallinen vesitausta.

  Välkekorentokuva taitaa olla kuvaussuorituksena todella kova suoritus. En tunne lajin käyttäytymistä, onko laji sellainen touhukas eteenpäin surraaja vai välillä paikalleen pysähtyjä. Jos otus on lentänyt kuvassa Teroa kohti, on suoritus kyllä yybermestarillinen. Sudarit lentävät kovaa ja miten onkaan tuollaisessa tilanteessa pysytty otuksen mukana, kun kuitenkin syvyysterävyys on kuvassa kapea. Käsitarkennus ennakoivasti ja sitten sarjatulitusta kun otus on ponnistanut paikaltaan lentoon vai onko kamera voinut pysyä jatkuvalla tarkennuksella jotenkin kohteessa kiinni vai onko sittenkin korento lentämässä paikallaan, jolloin on ollut hitusen enemmän aikaa kohteen tarkentamiseen? Itsekin olen lentäviä korentoja yrittänyt ja vaikeeta on ollut aina. On kyllä hieno kolmiulotteisuusefektikin tuossa Teron laajakulmaotoksessa.

  Neidonvaippakin on nautinnollinen, erityisesti tuo kasvissa oleva valo on suorastaan mystinen. Joten mites se on noin erikoiseksi saatu? Iltavalaistus? Apuvaloja? On myös todella terävä – arvatenkin myös laadukkaan kuvauskaluston tulosta. Kasvien asetelma kasvillisuustaustoineen selvästi mietitty ja hyvin onnistunut.

 4. Tero Pelkonen

  Kiitokset palautteesta!

  Punakylkirastas kuutamossa-kuvaan Ilkan ehdottama rajaus kävisi hienosti. Mutta ylhäällä ei ole enempää tilaa, joten kuvasta tulisi jo liian paljon cropattu pikselimössö. Kun se jo nytkin alkaa olla sitä.

  Neidonkorennot ovat siitä kiitollisia kuvattavia, että ne aina palaavat samalle paikalle tähystelemään. Joten kolmoskuva on kuvauspaikalla järjestetty tilanne. Asettelin tuollaisia oksia puronvarteen sellaiseen kohtaan, johon taustalle tulisi noita palloheijastumia kosken kuohuista. Tarkoituksena oli kuvata ”pallotaustainen” lentokuva korennosta, vähän ennen sen laskeutumista oksalle. Oksa oli sommiteltu kuva-alan ulkopuolelle. Nämä eivät onnistuneet, joten kuvasin paikoillaan olevia korentoja.

  Välkekorentokuva on pelkkää tuuria.. tai no yritystä myös. Manuaalitarkennus lähimpään tarkennusetäisyyteen n 20cm. Kameraa pidetty alhaalla ja kuvattu, kun korento taas tulee tälle samalle paikalle. Korento taisi olla hetken paikoillaan kuvaamishetkellä.

  Yritin kuvata tätä nättiä orkideaa päivällä ja siitä ei tullut mitään tuulen takia. Palasin samalle paikalle uudestaan iltayhdeksän jälkeen. Oli tyyntä ja ilta-aurinko valaisi kasvin hienosti, jopa ehkä liiankin kirkkaasti. Auringon valo ei enää yltänyt maan tasalle ja kuvan taustan vähäisiä kiiltoja on vähennetty cpl-suotimella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *