4 vastausta artikkeliin ”Superkuuta ja vähän muuta

 1. Ilkka Kokkonen

  Kolmosesta tykkään tosi paljon. Suppean hallittu sävyala ja kesäyön rauhallista actionia järvellä, nam…
  Olisi mielenkiintoista verrata panoraamaversiota tuosta, niin että alareunasta olisi rajattu selvä siivu pois.

  Kaikkiko ovat myöhästyneet superkuun noususta? Henryltä ei ollut matalalla olevaa kuuta, Ville kertoi työryhmän myöhästyneen Kallan silloilla, ja itse kerkesin Vuokatinvaaraan laelle kuun ollessa Jjo harmittavan ylhäällä (tosin mokaa lievensi se, että taivaanrannassa oli melkoinen pilvireunus, nousua ei olisi onnistunutkaan kuvaamaan).

  No, ellen pahasti erehdy, niin Voutilaisen Jannelta näemme vielä makeita superkuukuvia! Anna palaa, Janne!

 2. janne

  Ei ole juuri kuukuvia minulla, pilvessä oli silloin kun kuvaamassa kävin ja jussina oli ”tärkeämpää” (hah) tekemistä. harmi ton pivlisyyden kanssa, sillä katsoin hyvän kuvauspaikan josta oli näkyvyys horisonttiin asti. Olisi nätin sekvenssikuvan saanut järvi/maalaismaisemasta ja nousevasta mollukasta. Mutta hyvä nähdä että siikalaiset on olleet muuten ahkerina kuukuvauksen kanssa.

 3. MarkkuU

  Kolmoskuvasta tykkään minäkin. Sävyt sekä horisontin ja paattien sommittelut ovat kohillaan. Paattien liikesuuntakin piirtää diagonaalia. Saarten, niemien ja lahukoiden tummuussävyillä mukana on myös kolmiulotteisuutta. Tasapainoinen kuva.

  Nelosessa on harmoninen ja kuva-alaa hallitseva aallokkokuvio (mie tykkään vedenpintailmiöistä!). Minä rajaisin paatit aivan kuvan yläreunaan ja poistaisin näin rajauksella yläreunan rantanäkymät (jäisivät vain rantapuuston heijastumat), jolloin tuo aallokkokuviointi saisi lisää tehokkuutta hallitsevana kuvaelementtinä.

 4. Ilkka Kokkonen

  Sinäpä sen sanoit (kirjoitit), Markku! Avasin nelosen ja en sitä kovin pitkään katsellut, ei vaikuttanut kiinnostavalta. Tuo rantaosuus tosiaankin haittaa kovasti näkymää, joka laivoineen ja aaltoineen on oikein hyvä. Mutta kestääkö kuva edes heijastumaa? Se olisi mienkiintoista tsekata vertailuversiosta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *