2 vastausta artikkeliin ”Kevät -talvisia- tikkoja

  1. Tero Pelkonen

    Ilkka on ollut hyvässä tikkametsässä, kun näin näyttäviä kuvia on saanut aikaiseksi. Hienoja kuvia koko joukko ja miellyttävän pehmeä valo joka kuvassa. Varmaan aamulla on oltu aikaisin liikenteessä.

    Nämä on makuasioita tietenkin, mutta itse olisin käyttänyt kuvien sommitteluissa/rajauksissa jälleen kerran kameran formaattikuvasuhdetta. Samalla kuvista tulisi vähän tiukempia kokonaisuuksia sekä mielestäni kaikki vähänkin turha rajautuisi kuvista pois. Tarkoitan turhalla sitä, että kuvien reunoilta ei lähtisi mitään olennaista tai kuvien sisällön kannalta tärkeää pois vaikka vähän tiukentaisikin. Näissä pystyrajauskuvissa tämä toimisi mielestäni erityisen hyvin. Kolmoskuva on rajauksen kannalta ongelmallinen, tämän vaakatasossa olevan puun takia. Kuvan keskeltä reunasta reunaan menevä puuranka tekee kuvasta helposti jäykän oloisen, rajaisi sen sitten miten tahansa.
    Viimeisessä lentokuvassa tikka on sattunut hienosti niin oikeaan kohtaan kuin vain olla voi!

  2. MarkkuU

    Terävää ja kontrastikasta jälkeä tikasta ja tikoista. Kaipailisin Ilkalta myös normaalimpien pysty- ja vaakakuvaformaattien kokeilua. Mielestäni pystyssä kapuaviin tikkoihin voisi saada näin enemmän jäntevyyttä. Ekassa kuvassa oksan avulla saisi mielestäni tiukemmalla vaakakuvarajauksella jämäkän diagonaalisommitelman ja neloskuvan tikan ”mutkuilu” varjoineen sävykkäällä koivunkyljellä saisi minun katsannossa lisäpotkua pystyformaattiratkaisulla. Tietysti makuasioita nämä kuten Terokin yllä toteaa. Käpytikan lentokuva on napsahtanut hyvin taustaan, asentoon ja kuva-alueelle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *