7 vastausta artikkeliin ”Harmaapäätikka Haminalahdella. Muutama lisäkuva sama aihe ja käpytikka.

 1. Ilkka Kokkonen

  No nyt on osunut komeasti useammankin kerran! Tuo tikka on kyllä mallikurssinsa läpäissyt ja ruhtinaallisen, ylimääräisen ruoka-annoksen ansainnut anteliaasta esiintymisestään. Sävyt svengaavat taustojen kanssa, ja nyt ei tirppa pönötä tasapaksulla tönkköoksalla, vaan ottaa asentojansa tuollaisilla tyylikkäillä vänkyröillä!
  Aiemmissa Ilkan sarjoissa Tero ja Markku ovat kritisoineet monia kaiman rajauksia, ja useissa kohti olen ollut samalla kannalla heidän kanssaan. Näissä kuvissa valitut neliörajaukset (joskin kolmonen saisi olla täsmäneliö) toimivat mielestäni oikein hyvin, kun niistä sopivia diagonaalilinjoja löytyy. Kolmosessa kokeilisin jopa tikan tuijotuksen vahvistamista asettamalla sen täysin keskelle neliörajausta, siis tarkkaa neliörajausta. Tausta näin tosin saattaisi huonontua…olisi kiva nähdä vertailu viereen!
  Kyllä tämä sarja kaiman kaikista komeista lintukokoelmista hyppää minun rankingini kärkeen, helposti! Kiitos!

 2. Tero Pelkonen

  Kylläpä suurta ihastelua tämä erittäin kuvauksellinen kevään huippukuvasarja saa aikaiseksi myös minussa! Tämä on kärkikastia tikkakuvista ikinä/missään! Kaikki on niin hienosti kohdallaan sävyjä, valoa ja tikan erilaisia asentoja myöten. Mahtavaa!!

 3. Ilkka Kokkonen

  Ahaa, nyt on esillä tuo ehdottamani neliörajaus. Vertailun vuoksi olisi ollut hyvä jättää alkuperäinenkin näkyville. Mutta luulisin, että tämä uusioversio sopii tuohon tilanteeseen paremmin.

 4. MarkkuU

  Komppaan edellisiä kommentoijia – mainio kuvasarja harmipäätikasta. Tikan ja taustan värit pelittävät yhteen kympisti. Tikan vänkkyräoksainen kiipeily-ympäristö on ehdottoman tehokas katseen vangitsija ja tikan asennot ovat tavallisuudesta poikkeavia. Tikka on jotenkin uteliaan oloinen ja tullut kurkistelemaan jotakin kiinnostavaa. Joten olikos atrapit pelissä? Kuvat 3, 5 ja 6 ovat minulle ykkösiä. Viitosessa neliörajaus toimii hyvin. Tuossa kuutosessa on täydellinen sommittelu ja erityisen hienot valot tikassa, mikä nostaa linnun lisää esiin taustastaan.

 5. Ilkka Markkanen

  Kiitos kaikille kommenteista! Markulle vielä, atrappia ei ehdotomasti tule käyttää sillä tikat varsinkin keväällä reviirin tuntumassa lentelevä hermostuneesti sinne ja tänne eli kuvaaminen vaikeutuu. t. Ilkka

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *