Astroilua Maaningalla

1. 24mm 25s f1,4 ISO400 2. 24mm 280s f1,8 ISO400 3. 24mm 30s f1,4 ISO400 4. 24mm 20s f1,4 ISO400 5. ASTROTRAC 24mm 132s f1,4 ISO800

Jannen kanssa käytiin taas tähtiä kuvailemassa. Tällä kertaa Maaningan luoteispuolella Haatalassa. Siellä on laajoja peltoaukeita ja todettiin, että näkyvyys joka suuntaan on hyvä eikä valosaastekaan pahemmin vaivaa. Kapea revontuliharsokin näyttäytyi vähän aikaa koillistaivaalla. Kolme tuntia siinä vierähti hetkessä ja lopulta erikokoisia pilviä tuli taivaalle pilaamaan ainakin pidemmät valotukset. Tämän sarjan viimeisessä kuvassa on käytetty Jannen seurantalaitetta. Edellä mainitut mainitut pilvet pilasivat kuvan vasemmalta puolen. Erittäin pätevä vehje tämä Astrotrac!! Nyt syksyllä ennen lumen tuloa kannattaisikin käydä yötaivasta kuvaamassa ja samalla testailla kuvaamista Astrotrackilla. Suosittelen ainakin iltavirkuille.

4 vastausta artikkeliin ”Astroilua Maaningalla

 1. janne

  Hiton hyvä tuo viimenen. Mitä katselin noita reilun kahden minuutin valotuksia mitkä otettiin minun kortille, niin seurantavirhettä ei ollut pikseliäkään. Olisi varmaan voinut vielä nostaa valotusajan viiteen-kuuteen minuuttiin, kun napasuuntaus onnistui kohtalaisen hyvin.

 2. Ilkka Kokkonen

  Joopa, yhdyn neloskuvan kehuihin. Harmi tosiaankin, että tuo pilvi tuli häsläämään mukaan.
  Mainiota, että se värkki toimii noin hyvin!
  Kolmonen on myös makuuni, hienoja sävyjä löytyy!

 3. MarkkuU

  Kylläpäs yötaivaalla on tähtiruuhkaa. Ei meikäläisen puusilmä tavoita unkkipimeässäkään taivasta tuijottaessaan noin sakeaa tähtipuuroa. Kamera on näköjään tehokkaampi optinen laite tuohon havainnointiin. Viimeinen kuva näyttää terävän hienosti Linnunradan mahtavuuden. Kakkonen on myös jännä – taivaan vivahteikkaat värit, valojen/pilvien luova juovitus ja kuvan liike-efekti, kun maankamara piirtyy terävänä ja tähdet piirtävät omaa kulku-uraa taivaankannelle.

 4. SaaraK

  Vou, aivan mahtavia!

  Tykkään epätäydellisyydestä, joten viimeinen nousi omaksi lemppariksi.
  Kuva on tosi mielenkiintoinen, sen yksityiskohtia jaksaisi tutkia vaikka miten pitkään.
  Värit ja tunnelma aivan huiput, ei pilvenhaiven sitä ainakaan omasta mielestäni todellakaan pilaa!

  Myös ensimmäinen kuva on mukavan erilainen tähtikuvaksi. Good job!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *