Saatavimmakoita

Kiitoksia Terolle aiheellisesta hälytyksestä mennä Konttilaan vierailulle toukokuun puolivälissä. Konttilaa ennen olevassa vesilutakossa kun pulputteli kutupuuhissaan kymmeniä, jos ei peräti yli sadan viitasammakon. Nämähän ovat tavallisia kurnuttajia arempia eläjiä ja sikäli kuulema hankalia kuvattavia. Mutta meitä siikalaisia (Teron lisäksi myös Ollikaisen Matti kävi paikalla) sammakot tuntuivat sietävän yllättävän hyvin ja niin parina iltana kertyi mukava kuvasaalis lajista. Sitten pidot loppivatkin kuin seinään ja lammikko hiljeni! Konttilan reissulla tuli muuten se arvoituksellinen vesiliskokuvakin otettua, ihan tuon ”sammakkolammen” vierestä.

Käytin kaikissa kuvissani kunnollista pyöröpolarisaatiosuodinta, ja ainakin itse olen tosi tyytyväinen ratkaisuuni. Vedessä kun oli kaikenlaista luonnonroskaa ja moskaa sekä paljon erittäin hankalia heijastuksia, niin cpl:lla sai näkymiä huomattavasti rauhoitettua. Kyseinen filtteri on tosi monipuolisesti käyttökelpoinen, suosittelen kaikille sellaisen hankintaa (halpoja ei kannata ostaa, laatu maksaa, mutta…). Itselläni on B&W:n filtterit (kahta kokoa) ja yksi Hoya HD ja PRO1, ja näitä ainakin uskallan suositella. Jos haluaa filtteriä käyttää useammissa objektiiveissa, niin edukkaammin selviää, kun ostaa filtterin suurimman objektiivinsa koon mukaan ja sitten hankkii step-down-renkaita, joiden avulla filtteriä voi sitten käyttää pienemmissä putkissa.

Outosilmäinen viitasammakko Outosilmäinen viitasammakko kuppauksessa kutuhupia Otetaan rennosti! Viitasammakoita Konttilassa Viitasammakoita Konttilassa Pari...tellaanko? Viitasammakoita Konttilassa Eyeballing Viisi sammakkoa Sammakko ja korsi Silmäniskijä Tarkkailija Mulkaisu heinien takaa Sivuvalossa silmäillen Virtahepoko?