3 vastausta artikkeliin ”Pihapiiristä

 1. MarkkuU

  Kesäinen sarja ja hyviä sommitteluja. Joissakin kuvissa (esim. 1 ja 2) on pehmeyttä, jota saisi varmaankin pois kuvankäsittelyllä terävöittämällä, samoin kuin kontrastia voisi lisätä myös. Ykkösessä on yllättävän laaja terävyysalue kukan keskustasta kukkakärpäseen saakka. Kakkosen pystyrajaus on hyvä, samoin valon käyttö tuo näkyviin koppiksen pinnan rakennetta ja sommitelullisesti kiipeilijä on mielestäni oikeassa paikassa. Taustan rehut ”puhkovat” hieman ikävästi otusta, mutta taustalle ei aina mahda mitään. Kuvissa 3, 4 ja 5 pääosan esittäjä vähän häviää kohdekasviinsa, mutta tämähän on kasvin tarkoituskin ja vitoskuvassa näkyy hyvin millaisiksi sottapyttyiksi nämä mönkijät rötjääntyvät kukissa mönkiessään. Kutosessa kukkakärpänen on hyvin esillä, joskin tilanne on hieman staattinen. Kriittinen kohta, vasen silmä on jäänyt epäskarpiksi, mutta tällaisissa lähikuvissa pelataan kapeilla marginaaleilla ja nuo otuksetkin vielä osaavat liikkua. Kuvien 7 ja 8 neliörajaukset sopivat pyöreisiin aiheisiin. Marjaluteen taustan haivenpallo nostaa kohteen hienosti esiin. Tämäkin kuva kaipaisi lisää kontrastikäsittelyä koneen ääressä. Kasissa otus jää aavistuksen terävyysalueen ulkopuolelle, mikä jää hieman häiritsemään. Ysikuvan hämis on vekkulin näköinen ilmestys valesilmineen. Otus piirtyy hyvin vaaleaa ja rauhalliseksi jäävää taustaa vasten. Tuollaista kudontatyössä olevaa jalkahässäkkää ei voi saada kokonaisuudessaan teräväksi kuin tuurilla. Terävimmillään olevat jalat ja jatkona oleva seittilanka muodostavat kuvaan sopivan diagonaalin.

 2. TeroP

  Kuvat 2, 6, 7 ja 10 ovat minun suosikkeja kuvasarjasta. Ja kuvista 7 sekä 10 pidän todella paljon! Vaikeita kuvauskohteita nämä ovat ja noissa kahdessa em. on onnistuttu erittäin hienosti. Lähes pelkkää tuollaista haiventa ludekuvan tausta, sopii hyvin. Viimeinen kuva on vaan yksinkertaisesti hieno sommitteluineen ja perhosen asentoa myöten.

 3. Ilkka Kokkonen

  Joopa, kun näitä kohteita jahdataan tässä kuvakoossa, niin hitto että ne liikkuvat vilkkaasti. Tarkennukset ovat näin ollen vaikeita saada juuri oikein kohdalleen, mutta ainahan sitä pitää yrittää!

  Yleensä eläinkuvissa (pikkuötökät mukaan lukien) tarkennus pitäisi osua lähimpään silmään, ja kyllä tämän säännön rikkomiselle täytyy olla hyvä syy. Kutonen on hyvä esimerkki: tuossa on hyvin tarkkuusaluetta, mutta se on kuitenkin hiukan liian takana. Tosiaan, vasemman silmän verkkokuviointi olisi ollut suotavaa saada tarkasti näkyviin!
  Ykkösessä on hyvä sommittelu, mutta jälleen tarkennus tulisi olla kukkakärpäsen silmissä.
  Hämis on kyllä vekkulin näköinen otus (vai että valesilmät, enpä ole ennen moisia tavannutkaan), ja siinä tarkkuusalue on hyvin valittu.
  Lude voikukan haivenilla on sitten ehdoton mielikuvani tässä sarjassa. Tarkkuus siinä on kohdillaan ja neliörajauksen valinta tähän kuvaan käy oikein hyvin!
  Kiitos sarjasta, Hannu!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *