5 vastausta artikkeliin ”Kevään lintuja

 1. TeroP

  Oikein mukavia keväisiä muuttolintukuvia!

  Nyt olisi tarjolla kuvattavaa luontoaiheista kiinnostuneille: Sinivuokot ovat jo täydessä kukassa, eka perhoset lentelevät auringon paistaessa, kyykäärmekin on ollut jo osan siikalaisten kameroiden tähtäimessä, lintuja monenmoisia, pikkuötököistä puhumattakaan jne…

 2. Ilkka Kokkonen

  Joopa, kyllä nyt luonnossa tapahtuu, kuten nämäkin kuvat osoittavat. Kakkosessa on melko minimalistinen sävymeininki, toisaalta ihan mukava, toisaalta taas voi aiheuttaa kaipauksen aurinkoiseen näkymään sinitaivaineen.
  Kutosessa suppea sävytys toimii ehkä paremminkin, samoin siinä ruohikon läpi kuvaus tuo lisäpotkua näkymälle.
  Ykkösen valoisampi tilanne näyttää piristävältä pilvisen sään kuvien joukossa.
  Kiitos sarjasta, Hannu!

 3. JuusoJ

  5-8 telkkäkuvat ovat todella hienoja!

  Kyllä, luontoa on nyt mukava katsoa, kun se virkoaa taleven jälkeen. Tänäänkin tuli kuvattua koulun vappujuhlan jälkeen koulun seinältä joku yökkönen. Ja lintuja tulee vastaan vähän väliä. 🙂

 4. NooraP

  Kuvan 3 linnut tulevat esiin melkein siluettimaisesti. Ensimmäinen pulmunen keväthangella on söpö. Tarkennus on siinä ehkä aavistuksen turhan vasemmalla linnun jaloissa ja kasvissa. Toisaalta se on helppo korjata photoshopilla jälkikäteen. Nopeutta vaativia kuvattavia. Kuvassa 7 pidän linnun nokasta putoavasta pisarasta. Joutsen on vahva symboli. Kun se lentää vasemmalle, onko kyseessä paluumuuttaja? Muutenkin linnut ovat menossa näissä usein oikealta vasemmalle. Mutta muuttuisiko kuvan tunnelma jos menosuunta kääntyisi. Tulisiko haaveellisesta palaavasta joutsenesta unelmiaan kohti lentävä?
  Mukavaa kevät tunnelmaa. Sulat kohdat ja heinikot jakavat kuvaa mielenkiintoisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *