Blue with a feelin’

1.Kuplapallerot 2.Lumi 3.Ristikkäin 4.Keväthanki 5.Kuplat 6.Ruo'ot 7.Mutkat 8.Hanki 9.Haapoja 10.Jää 11.Sinisorsa 12.Ahdin valtakunta

Tämäntapaisia lumihankimuotoja ja kameran heilautuskuvia on tänä keväänä tullut kokeiltua ja opeteltua. Monenlaista kuviota ja muotoa noilla heilautuksilla saakin aikaiseksi. Ainoa vaan, että ”filmiä” palaa ja kameran suljin kuluu. Jääkuvat ovat kuvauskurssin satoa, joten tutun näköisiä kuvauskohteita niissä on useammalle. Eikös tuossa viimeisessä kuvassa ole itse veden hallitsija Ahti. Kuvassa oikealla alhaalla. Ei kun Näkki se on? Ainiin, Näkkihän asui suonsilmäkkeessä. Ihan selvästi lahnahan se onkin…Ahti viihtyy enemmänkin tummemmissa syvissä vesissä.

5 vastausta artikkeliin ”Blue with a feelin’

 1. henrye

  Onpas Terolla hieno sarja. Varsinkin 2 ja 6 ovat mieleen. & kun olisi saanut heiniä hivenen nurkasta nostettua niin… Harmi, etten päässyt kuvauskurssin retkelle mukaan.

 2. Ilkka Kokkonen

  Komppaan edellistä, on todella silmää miellyttävä sarja tässä. Kuplasysteemeistä ensimmäinen on ykkönen ja viimeisestä todellakin löytyy vinkeä virnistäjä sieltä oikeasta alareunasta.
  Mutta kyllä minun mielestäni kutonen on tämän sarjan helmi, tykkään todella paljon! Myös ne kolme muuta lumisommitelmaa ovat erinomaisia. Olikohan niissä kuitenkin kontrastinappulaa väännetty hieman ylikorostukseen asti. Etenkin kakkosen” suonimaiset” kuviot eivät näytä ihan luonnollisilta. Nelosessa tulee mieleen ihan nudesommitelma, ihan kuin kolme paljaspeppuista makoilijaa olisi siinä bongattu.
  Liikuttelutaiteilut miellyttävät myös, ysi eniten.
  Ja lintukuvakin osuu, mukava tilanne kuohujen keskellä!
  Kiitos taas, Tero!

 3. MarkkuU

  Kaikki kuvat muodostavat naatittava setin. Kuplakuvista viitoskuva jotenkin rytmikkäimpänä (epäsymmetrinen kuplajakauma) miellyttävin. Sinisorsa poretaustalla on hieno. Heilurikuvista ysiin on tullut mielenkiintoinen kohokuviomainen pintastruktuuri ja siksi poikkeavan erikoinen. Taitaa olla Viannankosken haapoja, joiden äärellä kamerat heiluivat vinhasti lauantaina. Kuva talventörröttäjäheinästä valo-varjohangella nousee minullakin sarjan kärkikuviin, on kertakaikkisen tyylikäs. Hankitutkielmissa tuo nelosen ”pyllyversio” on mainio näppäisy ja muotosommitelma.

 4. TeroP Artikkelin kirjoittaja

  Kiitokset kommenteista!

  Itsekin mietin tuota kakkoskuvaa, että onko se liian ötelö. Kontrastia en ole säätänyt ollenkaan. Vaan ainoastaan valotuksen/histogrammin säätäminen levelsillä. Eli tässätapauksessa lähinnä tummaa päätä lisätty hiukan. Lumihankien varjot olivat nimittäin todella jyrkkiä ja hyvin erottuvia.

  Nyt kun tarkastelin originaalikuvaa, niin sitä ei olisi tarvinnut oikeastaan säätää ollenkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *