10 vastausta artikkeliin ”Silmäsuon lintuja

 1. Ilkka Kokkonen

  Onhan se nähty jo jonkin aikaa tuo Juuson kehitys! Kakkonen näyttää todella hyvältä, sommittelu pelaa ja tausta on hieno (aivan pikkuriikkinen lisärajaus yläreunasta parantaisi vielä). Kolmosen pyrähdyskuvassa on meininkiä, vaikka tuo urbaanieväs turhan ison sijan ottaakin. Nelosen mourakka kurkistus ja yksinkertainen sommittelu miellyttää myös.
  Jostain syystä minua ei miellytä juuri ollenkaan kuvat, joissa lintu on syöttökasan kanssa näkyvissä. Lieneekö sitten kyse siitä, että toisenlaisissa kuvissa vallitsee paremmin illuusio siitä, että kyseessä voisi olla ”luonnollinen” tilanne. Siis vaikka hyvin tietäisikin kuvan otetun ruokinnan avulla. Nämä on näitä makuasioita!

 2. JuusoJ

  Kiitos paljon kommenteista ja kehuista! Näissä kuvissa harjoittelin käyttämään kameran manuaaliasentoa (M).
  Tiaiset ovat nopeita liikkeissään, joten reagoiminen oikealla hetkellä on vaikeata. Ruokinnan kohdalla linnut olivat edes hetken aikaa paikoillaan.

  Kävin mökillä maanantaina ja kokeilin kuvata muutaman RAW-kuvan. Mitenkä niitä käsitellään?

 3. phan

  Jos jostain vielä löydät, niin osta (tai etsi kirjastosta) Markku Saihan kirjoittama Täyttä RAWia- niminen kirja. Siinä on hyvää perusohjetta raw- kuvien opetteluun. Kirjaa voi soveltaa Photoshop CS ja Elements- ohjelmien raw-työskentelyyn.
  Muitakin kirjoja löytyy.

 4. MarkkuU

  Silmänräpäyksellisiä tilanteita ja ne on saatu pysäytettyä hyvin kuviin. Ykkösen toisilleen äksyilevissä tiaisissa on äksöniä ja taustan pähkinäpatteri sopii mielestäni kuvan tilanteeseen hyvin – syy torailuun tulee selville. Kakkosen lajipotretti harmaapäätikasta on mainio sommitteluineen ja tikanvärisine taustasävyineen kuten Ilkka jo mainitsi. Nelosessa Juuso on löytänyt epätavallisemman kuvakulman ja tintin ilme on myös kertova. Ja sitten tuo Juuson sensaatiomainen kuutoskuva, jossa mitä ilmeisimmin lentää Pohjois-Savon kaikkien aikojen kuudes havaittu viitatiainen. Keskustelu lajista on käynnissä ja lajinmääritys vielä hivenen auki, mutta kuvassa näkyvät pukutuntomerkit natsaavat kaikinpuolin kyllä viitatiaiseen. Äänet pitäisi päästä vielä kuulemaan, mutta ne eivät tuosta kuvasta irtoa 🙂

 5. TeroP

  Pitäisi lintuasiantuntijoiden päästä tutkimaan Juuson viimesunnuntaista kuvasaldoa. Sieltä saattaisi hyvällä tuurilla löytyä useampikin hyvin tunnistettavissa oleva viitatiaskuva.

 6. JuusoJ

  Kiitos kommenteista!
  En ole vielä poistanut kuvia kameran muistikortista eli siinä on kaikki sunnuntain kuvat. Koneella on onnistuneet kuvat. Eli tarvittaessa voin näyttää koko sunnuntain kuvasaldon.

  Oletko, Tero, katsonut omista sunnuntain kuvistasi, että esiintyykö sinulla tätä mahdollista viitatiaista, kun kuvattiin samalta etäisyydeltä ja jotakuinkin samaan suuntaan?

  Tänään en havainnut yhtään viitatiasta Silmäsuolla. Hömötiaiset olivat hömötiaisia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *