Keitäs me ollaan / Jarkko Tiirikainen

Jarkko Kuopiosta. Noin kolmikymppinen harrastaja jonka aiheet vaihtelee laidasta laitaan. Harrastaminen alkoi joskus vajaa neljä vuotta sitten järkkärihankinnan myötä, vaikka kiinnostusta näihin juttuihin on toki ollut jo pidempäänkin. SiiKassa olen ollut mukana kolmisen vuotta. Ensimmäisen kerran digikamera (vuokrattu!) oli muuten käsissä keväällä 1998, ne olivat  harvinaisia silloin.

Kuvankäsittelyharrastus on ollut kuvioissa vähän pitempään. Paint Shop Pro oli versiossa 3 kun ryhdyin sen ominaisuuksia ihmettelemään.  Siitä tie on kulkenut pikkuhiljaa rawiin  ja photoshoppiin. Paljon olisi noissakin vielä opeteltavaa. Useimmiten kuvia tulee kuitenkin käsiteltyä. Joskus enemmän ja joskus hillitymmin.

Kuvaan/kuvaisin mielelläni ihmisiä (siis jos eivät juoksisi karkuun tai muuten välttelisi harrastajaa). Ihmisiä kuvaan dokumentoiden ja harjoittelen toisinaan myös mallien ohjaamista.  Viime vuosina tähän ovat mukaan tulleet salamat (pienet ja isommatkin) sekä muutkin valaisukamppeet.

Omasta naamasta otettuja kuvia on aika vähän, joten menköön tuo alla oleva tuotos nyt siihen tarkoitukseen. Kuvaa on käsitelty. Tästäkin saa esittää arvauksia valaisun toteutuksesta.

3 vastausta artikkeliin ”Keitäs me ollaan / Jarkko Tiirikainen

 1. JanneU

  Jarkon kuville on näemmä tullut tunnustusta, ja hyvännäköisiä ruutuja onkin. Tässä omakuvassa on mielestäni käytetty tekstuureja hyvällä maulla.

  Kuva voi olla useammastakin palasta koottu eikä ainakaan taustasta voine päätellä alkuperäistä valaisua. Kasvojen osalta silmien heijastuksista ja nenän varjosta päätellen päävalo näyttäisi olevan jyrkkää valoa kameran vasemmalta puolelta suht sivusta kohteeseen nähden, korkeussuunnassa suurinpiirtein kasvojen tasalta. Korkovalo taitaa olla oikealla takaviistossa, korvan varjoista päätellen jyrkän näköistä tämäkin. Ainakaan mitään kovin rajuja värigeelejä ei taida olla käytetty. Jos läppäri ja sitä pitävä käsi kuuluvat alkuperäiseen kuvaan, niin olisiko niitä vielä valaistu vasemmalta omalla salamallaan?

  Onko läppärin kannen ja nyrkin tehosteet omin käsin piirustettu?

 2. jiitee

  Kuva on koottu kahdesta osasta. Nyrkki on lisätty alkuperäisen kuvan päälle, jossa siis on kaikki muu kuvassa näkyvä. Nyrkki on kyllä kuvattu juuri tuossa paikassa joten valaisu on siinäkin jotakuinkin sama kuin muualla. Tausta on tummennettu vasemmasta laidasta, joten siinä valot ei näy.

  Kameran vasemmalla puolella pöydän pinnan tasossa oli yksi studiosalama pelkän heijastinkuvun kanssa. Salaman vieressä oli pahvinen ”ladonovi” estämässä valon karkaamista liiaksi taustaan. Tästä salamasta tulee valo kasvoille ja sormille sekä läppärin kanteen. Kameran oikealla puolella, hieman takaviistossa ylhäällä oli toinen studiosalama heijastavan varjon kanssa. Siitä tulee valo kasvojen sivulle ja käsivarteen. Muita valoja ei noiden lisäksi ole. Minkäänlaista väritystä ei salamoissa ollut (tuo onkin yksi juttu mitä olisi mukava kokeilla).

  Läppärissä ja nyrkissä olevat tehosteet on kasattu netistä hankituista photoshop-brusheista. Tuollaisia halkeamia ja säröjä löytyy aika monesta paikasta. Isommassa kuvassa noissa rystysten naarmuissa näkyy jopa verta. Tässä ne ovat aika tumman sävyiset. Kannessa oleva reikä ja siihen kuuluvat varjot on piirretty/maskattu itse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *