Suon sydämessä

Tässä omat kuvani Tiilikkajärven kansallispuistosta lauantailta (17.9). Kuten kuvista huomaa, tykkään kuvata enemmän yksityiskohtia kuin maisemaa.

Kamerana Canon EOS 450D ja objektiivina 50mm f/1.8 II. Jalustaa en ottanut mukaan.

Ja niin, kannatan Hennin kuvanmuokkauskoulutus-ideaa! Myös kameran säätöihin ja asetuksiin olisi kiva perehtyä tarkemmin porukalla, kun ne ovat ainakin minulla vielä vähän hakusessa.  Olisiko mahdollista?

Kertokaa kommenttinne kuvista :)!

-Saara

—-

Vielä lisäystä;

9 vastausta artikkeliin ”Suon sydämessä

 1. Tapsa

  Kun katselin kuvausvauhtiasi niin täytyy todeta että hahmotat varsin nopeasti yksityiskohdat ja sommittelun. Eli olet lahjakas. Pidän kaikista kuvista, niissä on ideaa. Päällimmäisiksi nousevat 1, 3, 4 ja 7.
  Sitäkin ajattelen että käyttämällä yhtä kiinteää polttoväliä oppii hallitsemaan sen paremmin kuin mahtizoomit. Takajalkojaan siirtelemällä saa kuvan rajattua mieleisekseen.

 2. Ilkka Kokkonen

  Ilmeisesti sinulta jäi kuvien koko muuttamatta. 700 pikseliä kuvan pisin sivu, niin hyvä. Kertaa myös nuo kuvien lähetysohjeet.

  Joopa, kyllä on Saaralla näkemystä ja silmää yksityiskohdille. Ykkösestä tykkään kovasti, kolmosen hymynaama hymyilyttää (vai onko siinä kaksi pussailevaa hymyilijää) ja viimeiseisen vesiaihe sopii myös makuuni.

  Nelosessa olisi ollut hyvä, jos marjojen pitelijän punaiset hihat olisivat näkyneet koko matkaltaan alareunassa. Muutamassa kuvassa on ollut tyypillinen tilanne kokemattomalle kuvaajalle: silmä näkee mukavan yksityiskohdan, mutta sen saaminen kameran avulla näkyville samalla tavalla onkin kovasti vaikeaa, ellei mahdotonta. Itse katsellen voi keskittää mielenkiintonsa haluamaansa ja jättää häiritsevät tekijät huomiotta. Kuvassa taas pääsee suuri joukko elementtejä taistelemaan katselijan huomiosta, ja tulos jää sekavaksi (kakkonen, vitonen ja ysi). Mutta oikeastaan ainoa tapa onkin kuvata kaikkea mahdollista mielenkiintoista, iskeä päätään seinään ja oppia vähän kerrassaan pelkistämään sekä mahdollisia teknisiä keinoja päästä parempaan lopputulokseen. Ennen pitkää oppii myös näkemään mahdottomat tilanteet saada kunnon kuvaa ja näin voi keskittää mielenkiintonsa kuvauksellisempiin kohteisiin.
  Eli jatka vain samaan malliin, niin hyvä, parempi, paras tulee (kun nyt jo noin hyvää on)!

 3. SaaraK Artikkelin kirjoittaja

  Kiitoksia paljon kaikille! Mukava oli lueskella kommenttejanne 🙂

  Aa joo, pitääpäs muuttaa kuvakoot ensi kerralla pienemmiksi!

 4. MarkkuU

  Tuo kolmoskuva sai tosiaan hymyn huulille kuvaa katsoessani – hauska oivallus. Kuvan 8 laineilussa on myös mukavaa rytmiikkaa ja syksyistä tunnelmaa. Kuvan 10 vesimaisemassa on yksinkertaista valon ja varjon vaihtelua, mikä myös miellytti silmääni.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *