KUVAUSRETKI TIILIKKAJÄRVEN KANSALLISPUISTOON RAUTAVAARALLE LA 17.09.2011 – SU 18.09.2011

Ilkka on varannut käyttöömme Uiton kämpän lauantaista klo 14 sunnuntaihin klo 12. Käytössä ovat hyvät majoitustilat ja sauna. Sää suosii kuvaajia, on vaihtelevaa pilvisyyttä joka tarkoittaa että valot ovat kohdallaan. Sadetta ei ole tulossa. Kuvattavaa Tiilikalla riittää niin maisema- kuin makrohommiinkin. Hyvässä lykyssä saadaan usvaakin, lämpötila laskee suhteellisen alas eikä voimakkaita tuulia ole luvassa.

Mukaan kamera jalustoineen, vuorokauden eväät, makuupussi ja  saunakamppeet. Kävelemistä on noin 3,5km opastuskeskuksesta Uiton kämpälle. Kun kulkee kierroksen oikeata laitaa niin maasto on hyvin kevytkulkuista ja kuvauksellista soineen ja pitkospuineen. Varautukaa siis kuvaamaan jo menomatkalla. Lenkkareillakin pärjää jos ei mene suolle rämpimään.

Itse lähden Siilinjärveltä n. klo 8-9 välillä, ajamista on n. 100 km suuntaansa. Pyörin aamupäivän opastuskeskuksen lähettyvillä ja puoliltapäivin suuntaan Uiton kämpälle. Palaan Siilinjärvelle illalla, pitää olla su aamuna töissä.

Kartta alueesta http://www.retkikartta.fi/retkikartta.php?id=866

Alueen esite http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/tiilikkajarvi/Sivut/Default.aspx

Tapsa

5 vastausta artikkeliin ”KUVAUSRETKI TIILIKKAJÄRVEN KANSALLISPUISTOON RAUTAVAARALLE LA 17.09.2011 – SU 18.09.2011

 1. Ilkka Kokkonen

  Kiitos, Tapsa, hyvä kuvaus paikasta ja tilanteesta!
  Minä soittelen tänään ja järjestelen kyytiasioita kuntoon. Iisalmesta tulee pari osallistujaa, Kuopiosta kaksi ja Jyväskylästä yksi, eli yhteensä päästään yli kymmenen retkeilijän määrään. Tästä tullee kivaa!

 2. Ilkka Kokkonen

  Kaksitoista kuvaajaa neljästä seurasta oli Tiilikassa mukana ja lisäksi yksi kuski. Naiset ja Tapsa lähtivät illalla, kymmenen miestä jatkoi kuvaillen, nuotiolla rupatellen, saunoen, uinuen, taas kuvaillen jne.
  Sää petti ainoastaan täydellisen aamusumun puutteena, muuten meidän kyllä kelpasi! Ruska olisi myös voinut olla värikkäämpi, se jäänee yleensäkin vaisuhkoksi tänä syksynä.
  Luulisin, että ensi syksynä porukkaa löytyy mukaan jo paljon vähemmällä rummutuksella, ilman muutahan tästä kannattaa jokasyksyinen perinne muodostaa!
  Kiitoksia kaikille osallistujille!

 3. phan

  Ruska on tällä hetkellä parhaimillaan suunnilleen Kuusamon korkeudella ja etenee Kuopion korkeudelle 1-2 viikkoa myöhemmin. Vuosittaista heittoa ns. ruskahuipun värikkäimpään ajankohtaan on vain muuta päivä, joten ensivuoden Tiilikan reissua voisi ajatella vaikkapa viikkoa myöhempään ajankohtaan, niin väriloiston mahdollisuus on (keskimäärin) ehkä parempi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *