7 vastausta artikkeliin ”Nämä kaksi tärkeintä meinasi jäädä pois :-)

 1. Tapsa

  Hyviä kuvakulmia ja rajauksia, näissä on tilaa ja liikettä, kuvat elävät. Alkaa olla Juhanilla hevostelu verissä:) Luulenpa että kuvilla on kysyntää alan harrastajien parissa.

 2. MarkkuU

  Kuva se osoittaa, millaisia huimia suorituksia hevoset esteratsastuksessa tekevät. Tämä voima, lennokkuus ja hevosen kroppaan kohdistuva rasitus ja siis kestävyys tulevat hyvin esille kaikista kuvista. Lennokkuuden tunnetta lisää matala kuvakulma ja väljä rajauskin tuo mukaan mielestäni menemisen meininkiä. Ratsastajien paneutuminen kilpailuun näkyy päättäväisinä ilmeinä, jotka myös on saatu mielestäni hyvin kuviin mukaan. Tällaisia kuvia ratsastusharrastajat voinevat hyödyntää myös kilpailusuorituksen teknistä puolta analysoidessaan.

 3. AnttiL

  Näissä ja edellisessa postauksessa on juurikin sitä, mitä tarkoitin noita Ilkan hevoskuvia kommentoidessani. Näissä näkee mitä tapahtuu, tosi hyviä otoksia!

 4. Juhani Hynynen Artikkelin kirjoittaja

  Täytyy Kiittää kommenteista ja hyvästä analysoinnista. Tuollaiset komentit lämmittää tietysti mieltä . Kyllähän nuo suoritukset ovat kovan harjoittelun tulosta huipputasolla sekä hevosten että ratsastajien osalta kuten Markku tuossa hyvin analysoi noita suorituksia. Mainittakoon kuitenkin että minulla on näissä kuvissani sellainen kaupallisempi näkemys ja Ilkka on ajatellut tuota taitellista näkemystä.

 5. AnttiK

  mro!

  Näissä on todella upeaa liikettä ja menoa, itsekin näitä kuvaillut jonkin verran. Hieman nämä on ylivalottuneita ja sävyt on hieman oudot minun makuun. Vähän kuin olisi tehty jollain HDR softalla joka tekee tuollaista karkkiväritystä. Hienoa!

  _Antti

 6. Juhani Hynynen Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos Antti kommenteista. Tuo valotus tahtoi mennä yli kun on niin äärirajoille vedtty tuon jyrkän valon vuoksi. Oli niin kirkas päivä että varjot oli lähes mustaa ja siksi piti säätää että saisi varjossakin jotakin näkymään. Myönnettäköön myös tuo väritys että tykkään tuollaisista komioista kuvista. Olen harrastamut joskus nuoruudessani öljy maalausta jonkunverran ja se minun makuni siinäkin oli sellainen aika kevyt. Minä kun en omista sitä Adopen Photo Shoppia ja niimpä Nikon Capture NX2 on ohjelma mitä käytän. Voi olla että sen ominaisuuksia on että herkästi tulee tuollanen komia kuva. Niin ja tuolla halvoissa kuvavalmistamoissa kun teetti paperi suurennoksia, piti säätää vähän yli komiaksi kun aina siitä kuvasta tuli tulosteena haalistuneempi mitä näytöllä. Myönnän että minulla menee kuvat monesti hiukan liian komiaksi mutta yritän päästä siitä pois.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *