Photoshop : Color settings

Eli kurssilla oli puhetta photoshopin color setting asetuksista. Tarkistan asian kirjasta niin näyttäisi siltä, että woring spaces voi olla esim. sRGB, Adobe RGB tai Prophoto rgb. Tällä asialla on vaikutusta kun luodaan uusi dokumentti ja siihen tuodaan muita kuvia. Eli tämä kannattaa siis pitää esim. prophotona, jos ei tarkemmin ole tiedossa mihin käyttöön kuvat yleensä tulee.

Jos haluaa tarkemmin lukea aiheesta niin nämä kirjat valoittavat asiaan sen verran kuin siitä nyt yleensä voi tietää:

– Real World Color manangement (bruce fraser, chris murphy)
– Fine art printing for photographers (uwe steinmuller, juergen gulbins)

2 vastausta artikkeliin ”Photoshop : Color settings

  1. phan

    Sain talvella eräältä valokuvaukseen liittyvältä kurssilta hyviä ohjeita liittyen Photoshopin värienhallintaan ja muuhun asetuksien säätämiseen sekä varsinaiseen kuvankäsittelyyn. Nyt huomasin, että kyseiset tiedostot on ilmaiseksi ladattavisssa, joten suosittelisin varsinkin Bridgeä ja CS4 (tai uudempaa) käyttävien surffailemaan näillä sivuilla:

    http://testi.leukuimages.com/index.php?kuvank_ruutuk&tm=tm&lang=finnish

    Sivun vasemmassa reunassa olevassa palkissa alimpana on linkki ”Photoshop apua”, josta aukeavan sivun n. puolivälissä on 4 kpl ladattavia pdf- tiedostoja (Bridge, CS4, tiedostomuodot, värinhallinta). Siinä riittää opiskeltavaa ja kahlattavaa useammaksikin illaksi. Sivustolla on paljon muutakin mielenkiintoista aiheesta kiinnostuneille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *