4 vastausta artikkeliin ”Lunta

 1. TeroP

  Todella hieno oivallus tämä ykköskuva. Missä näitä on? Miten ne kaulat kaartuvat vielä noin hienosti!! Kuvassa lumi on tuollaista kevyttä pakkaslunta, mikä antaa pehmeän untuvaisen vaikutelman joutsenfiguureihin. Värit ovat kuvassa vielä noin kohdallaan. Mielestäni tämä olisi kilpailukuva. Ainakin itse osallistuisin sillä kilpailuun.

  Mukavia kuvioita seuraavissa otoksissa. Tulee mieleen myös hiekkadyynit. Viimeiset kuvat kuin taidegrafiikkaa, pelkistettyjä mutta harkittuja, tasaisella eleettömällä taustalla.

 2. Ilkka Kokkonen

  Tällaisessa vahvasti ilmaisullisessa tehtävässä hyväksyn vaivatta tällaiset kuvankäsittelytempaukset, itse asiassa vastaavanlaisia olen itsekin viime aikoina kokeillut.
  Tässä sarjassa kolme viimeisintä napsahtaa minun makuuni! Kolmosen lumenjuoksutusjuttu on hyvä sommitelma. Järviruoosta olen aina pitänyt, mutta hyvän kuvan ottaminen kasvista ei olekaan ihan helppoa. Tuossapa niitä nyt on kaksikin. Nelosessa on hyvin harkittu kuvauskulma, että syntyy mielenkiintoinen kokonaisasetelma noin isosta korsijoukosta. Ja vitosen pelkistetty asetelma, ai kun tykkään! Tuosta tulisi hyvä juliste!
  Kiitoksia, Markku!

 3. tapsa

  Kuvat 2 ja 3 pitävät sisällään lakkaamattoman liikkeen. Katse kiertää kuvissa etsien ja löytäen uusia yksityiskohtia ja yhdistelmiä. Nelonen taasen on herkkä,tavoitan samankaltaisuutta japanilaisen taiteen kanssa.Vitosessa on samaa herkkyyttä ja pelkistystä kuin nelosessakin. Hyviä kuvia.

  Ykkösessä mättää jokin, joutuessaan rinnakkain kahden viimeisen kanssa se näyttää väreiltään jotenkin tukkoiselta. Tuo lumen saaminen valkoiseksi ja kuulaaksi on joskus ison työn takana. Viimeksi eilen minulta jäi yksi kuva vaiheeseen kun en vain onnistunut ”puhdistamaan” lunta ilman että jokin väri ympäristössä olisi alkanut näyttää luonnottomalta. Aina ei voi voittaa, ei edes joka kerta.

 4. TeroP

  Juu, ymmärrän Tapsan kommentin tuosta värien tukkoisuudesta, itsekin sitä mietin. Innostuin tästä kuvasta heti, kun sen huomasin. Joutsenkuvia on vaikka kuinka paljon, mutta tälläisiä on vain tämä yksi. Kuva on varmaankin, etenkin tuosta pakkaslumesta päätellen kuvattu sydäntalven aikaan ja aurinko paistanut sen verran matalalta, että kuvaan on tullut tuollaiset auringonlaskun tai nousun värit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *