Idea

Kuulkaas nyt, olen miettinyt näitä kuvankatselu iltoja. Niin onhan ne ihan mukavia, katsella onnistuneita otoksia, mutta sitten tulee tämä mutta! Aina ikiaikaisesti on kehotettu katselemaan ja analysoimaan viisaampien ja osaavampien kuvia, että oppisi itsekin jotain, mutta jotenkin se ei vaan näytä riittävän ainakaan minulle, siis oppimiseen. Voitasikohan me jotenkin monipuolistaa näitä iltoja? Minä ehdottaisin, että esim. yks tunti alkuun, käytäsi vaikka enemmän tai vähemmän vapaamuotoista keskustelua eri asioista kuten uusista ?peleistä ja vehkeistä? kameroihin liittyen, oheislaitteista ja nikseistä, jos joku on hyvän keksinyt, mitä pitäsi huomioida saadakseen kuvaan tietyn fiiliksen jne. Eli tuotaisi esiin meille aloittelijoille(kin) sitä kätkettyä hiljaista tietoa jota teillä, jo vuosia kuvanneilla, varmasti on. Aihehdotuksia voisi tehdä jo etukäteenkin vaikka näillä sivuilla.
Tietosiirron lisäksi, uskoisin, että tällaisella vapaalla keskustelulla olisi seuralaisia yhdistävä vaikutus, meitähän on nyt jo melko paljon, eikä kaikki varmaankaan tunne toisiaan yksityiselämän kautta ja siksi tarvitaan yhteishengen kohennusta ja suoraa vuorovaikutusta, että tutustutaan ja tunnetaan olevamme yhtä ryhmää ja samalla asialla.
Miltäs tuntuu ja oliskos lisää kehitysehdotuksia?
mirjaliisa

8 vastausta artikkeliin ”Idea

 1. Tapsa

  Oikein hyvä ja kannatettava ajatus minun mielestäni. Kaikki se mikä ylläpitää ja edistää seuralaisten osaamista ja me-henkeä on suotavaa.
  Tuota hiljaista tietoa on varmaan kertynyt itsekullekin enemmän kuvanneelle. Ei kun toiveita ja ideoita esille, hyvin rohkeasti, uskon että halukkaita
  neuvojia kyllä löytyy.

  Samalla esitän toiveen että toisitte tänne foorumille ottamianne kuvia entistä enemmän. Ei ole mitään syytä säikähtää kritiikkiä tai palautetta. Se ei läheskään aina ole loppuun asti ajateltua. Kaikki kukat saavat kukkia. Ajatelkaapa vaikka mitä taiteentuntijat olisivat Leonardo Da Vincin aikaan sanoneet Pablo Picasson kubistisista töistä. Puhumattakaan Dalin surrealismista.

 2. TeroP

  Todella hyvä Mirjaliisan ehdotus, kannatetaan. Se yksi tunti alkuun ei pahaa tee, tietenkin jos on paljon porukkaa ja kuvia katseltavana niin sitten tilanteen, asiamäärän ja aikataulujen mukaisesti. Mutta luulisi ,ettei ilta liian pitkäksi venähdä ja väsy tule 10-hengen porukallakaan.

  ”Ajatelkaapa vaikka mitä taiteentuntijat olisivat Leonardo Da Vincin aikaan sanoneet Pablo Picasson kubistisista töistä. Puhumattakaan Dalin surrealismista.”

  No nehän tyrmää kaiken heti, kun ovat niin ajastaan jäljessä. Todelliset taiteentuntijat ovat tietenkin asiantuntijoita, mutta usein kaikista pahimpia puristeja.

  ——————————————————————————–

 3. Raija

  Onko tarvetta käydä läpi se kuvanlaitto tänne sivulle? Mikä koko kuvalle ja miten .. jne? Miten kirjaudutaan hallintaan ja miten siellä liikutaan? Miten kuva näkyville? Joku voisi näyttää kuvankatselun alussa. What about that?

 4. Ilkka Kokkonen

  Mirja-Liisn ideassa on potkua, jäsenistön tarpeistahan erilaiset toimintatavat on hyvä muotoutua. Kehitellään asiaa, laittakaa idealle lisäideoita tulemaan!

  Hyvä lisäidea, Raija! Kyllä, ilman muuta uusille jäsenille sivujen käytön opastus on aiheellista! Tämä voitaisiinkin ottaa heti seuraavan kuvankatseluillan alkuteemaksi. Tai vielä parempi voisi olla, että Heikki pitäisi koulutuslauantaina osuutensa lopuksi seuralaisten opastuksen tässä asiassa. Sinnehän on kiitettävästi ilmoittautunut juuri uusimpia jäseniämme.

 5. Ilkka Kokkonen

  Vielä tuohon Mirja-Liisan MUTTAAN kuvien katselun suhteen. On täysin totta, että muiden onnistuneiden kuvien katselu ei ole SE juttu, joka eniten omaa kehitystä eteenpäin veisi. SE juttu on se, että rohkenee näyttää OMIA kuviaan ja pyytää palautetta ja analysointia niistä. Silloin omaa kuvaamistaan prosessoi ja oma kehitys lähtee menemään eteenpäin, IHAN VARMASTI JOKAISELLA, JOKA TÄHÄN LEIKKIIN RYHTYY, TAKUUVARMASTI!

 6. Henni

  Uudehkona vähän seuran toimintaan osallistuneena suosittelen tosiaan omien kuvien laittoa tänne! Oli aivan mahtavaa saada kannustavia kommentteja ja kehittämisehdotuksia muilta! Palaute innosti ottamaan uusia kuvia ja oikein innolla tulin tänne katsomaan onko kukaan laittanut kuvista uusia kommentteja. Lisääkin kuvia olen suunnitellut laittavani tänne,se vaan on mielestäni harmillisen hidasta kun kuvat ensin pienentää jne…

  Henni

 7. Ilkka Kokkonen

  Kuvankatseluiltoja varten kuvia ei tarvitse pienentää ja siellä palautetta saa heti ja keskustelua voi laajentaa hetkessä mihin suuntaan vain. Eli sanoisin näin, että siellä on joka kerta mahdollisuus tehokkaaseen kouluttautumiseen. Tehokkaaseen siis juuri silloin, kun omat kuvat ovat käsittelyssä!

 8. HeikkiP

  Tuli ihan entiset pimiöillat mieleen tuosta MirjaLiisan ehdotuksesta. Siellähän juttu lähti rönsyilemään ilman rajoja ja kaikenlaisia ideoita ja toteutuksia heiteltiin ilmaan.
  Kannatan ehdottomasti keskusteluja. Aihetta vaan kehiin, kyllä porukasta aina osaamista löytyy.

  Tuo kuvan koon muuttaminen näyttää edelleen olevan se ISO ongelma. Yritetään jutella siitä reilun viikon päästä. Pääasia on kuitenkin, että kuvataan aina maksimikokoon. Kuvaa voi aina pienentää, mutta suurentaminen on keinotekoista.
  -hp

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *