Kyinen, kyisempi, kyisin!

Pellikan Erkki bongasi alunperin tämän kyypaikan mökkinsä lähistöltä Lempyyllä, Suonenjoen puolella. Kahtena aiempana keväänä olen siellä käynyt kuvaamassa, eikähän tuo homma yhtään kyllästytä vieläkään. Mukavia veitikoita seurailla! Nousevat talvehtimispaikastaan auringon lämpöön ja illan viiletessä taas häipyvät onkaloihinsa. Illan suussa näitä on paras kuvata, silloin eivät ole enää niin vilkkaita karkaamaan. Makro-objektiivilla suurin osa kuvista tulee otettua, että tarvittaessa pääsee myös lähikuvia napsimaan. Pieniä aukkoja näillä etäisyyksillä täytyy käyttää, joten jalusta tai kunnollinen hernepussi on erittäin hyödyllinen hommassa. Aurinko kun paistaa, niin silloin on valoa yleensä tarpeeksi nopeiden suljinaikojen käyttöön, mutta toisaalta valon jyrkkyys on tällöin ongelmana. Pilven osuessa auringon eteen on valo parempi, mutta…you know! Ja kroppirunkoa tulee mielellään käytettyä sen tarjoaman suuremman syväterävyyden takia, mutta silloin ei taas pysty ruuvaamaan herkkyyttä kovin ylös…kompromisseja ja valintoja aina vaan!

Kyy auringonpaisteessaUjoko?Päätä ja häntää!Kimallellen!Lähituntumassa!Mutkilla!Kumpi pistää, kumpi puree?Valppaana!Mutka-asetelmaKiepistä katsellen!SahakuviotOranssi kulkijaTaipuisa!Kaksin kasassa!Suojaväriä!Illan viimeinen valvoja!Kuten Juhanin ketjussa mainitsinkin, niin lähikuvauspainotteisesti on mennyt kyykuvaus minulla. Pitääpä vaihtelun vuoksi laukoa laajakulmalla itsekin ensi kerralla!

Ja hei, kun huomenna on äitejä ensin muistettu, niin kokoonnutaanpa kunnon porukalla kuvankatseluun. Eli entiseen tyyliin Ahmon koululle klo 17.00 tikut tanassa, tai vaikka katselulinjalla, kaikki on laillista!