5 vastausta artikkeliin ”PULMA KUVAINKÄSITTELYSSÄ

 1. jiitee

  Jos RAW:it haluaa suoraan auki Photoshopiin, niin Adoben Camera Raw pitäisi päivittää sellaiseen versioon joka ymmärtää EOS 450D:n RAW:ia.

  Ilmeisesti uusin versio Camera Raw:sta CS2:lle on 3.7, joka löytyy osoitteesta http://www.adobe.com/support/downloads/detail.jsp?ftpID=3587 ikävä kyllä sitä 450D:tä ei mainita tuon version tukemien kameroiden listassa. Uudemmat Camera Raw:n versiot ei sitten toimi CS2:n kanssa. Harmi.

  Varma vaihtoehto on tietysti käyttää sitä Canonin omaa RAW-softaa. Tekee sillä Canonin DPP:llä vaikka 16 bittisen tif-kuvan ja jatkaa sen käsittelyä sitten photarissa

 2. jiitee

  Jos päätyy käyttämään Canonin ohjelmaa eli Digital Photo Professionalia, kannattaa asentaa siitäkin uudempi versio kuin kameran mukana tullut.

  Canon USA:n sivulta löytyy versio 3.6.1, jossa on mukana esim Shadow/Highlight-säätimet uutuutena. Tuo on sitten päivitysversio, eli vaatii vanhemman DPP:n asentuakseen. Jostain syystä eurooppalaisella sivulla jaetaan aina vanhoja versioita, joten kannattaa käydä Ameriikassa osoitteessa http://www.usa.canon.com/consumer/controller?act=DownloadIndexAct (EOS 450D tunnetaan tuolla suunnalla nimellä ”Digital Rebel XSi”)

  Kun kuvan saa säädettyä kohdalleen siinä DPP:ssä, niin Alt+P näppäinyhdistelmä avaa valitun kuvan Photoshopissa 16bit tif:inä

 3. jiitee

  DNG onkin hyvä idea tuohon hommaan. Jotenkin oli itselläni sellainen mielikuva että cr2 -> dng muunnos tarvitsee edelleen sen oikeanlaisen Camera Raw:n.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *