Lisää tikankontteja

Ajattelin minäkin nyt sitten mökkeilemästä palattuani heittää pari tikankonttikuvaa, vaikkakaan ne eivät vedä ihan vertoa aiemmin nähdyille… Mutta yritystä kuitenkin!! Nämä yksilöt osuivat sattumalta tielleni juhannuksen aikaan lenkkeillessäni koiran kanssa. Suonlaitapusikossa kasvoivat ja sääskiä niin maan perusteellisesti. Tuppaita oli varmaan alueella parikymmentä, joten valinnanvaraa kuvauskohteissa löytyi, mutta sääsket kyllä häiritsivät pahasti. En ehtinyt niin hirveästi siinä kiinnittää huomiota oikeaan keltaiseen ja lehtien väriin, yritin vaan säästyä päätymästä elävältä syödyksi. Mutta se ei minulle ollutkaan nyt tärkein juttu, eniten ilahdutti tikankontin tapaaminen!

t.Hanna

tikankontti9431 tikankontti-versio2 tikankontti-rajattu-versio3 tikankontti94442 tikankontti9452

6 vastausta artikkeliin ”Lisää tikankontteja

 1. Ilkka Kokkonen

  No ei noita hävetä tarvitse! Etenkin kaksi ensimmäistä kovin jees. Kolmannen olosuhteissa ei kovin vaikuttavaan tulokseen kukaan pystyisi, on ollut niin jyrkät valot tarjolla!
  Ensimmäisen rajaus hiukan hiertää, tiukempi olisi mielestäni parempi. Paikan päällä tiukentaminen olisi saattanut olla vaikeaa terävyysaluepoliittisesti(ainakin aukkoa olisi pitänyt voida pienentää samalla), mutta jälkikäsittelyssä kun yläreunasta nappaisi pois ja kenties sivuilta formaatin säilyttämiseksi, niin todennäköisesti tehokkaampi olisi. Kokeilepa tuohon viereen sellainen versio laittaa!
  Toisessa on hyvä rytmillisyys samassa asennossa olevien kukkien myötä ja rohkea, sopiva rajaus. Jos olisit ottanut etummaisen kukan kaikkine härpäkkeineen mukaan, niin ei olisi yhtä hyvä, luulen. Mukana on oikein mukavia vihreän väriliukuja. Voi, kun tuon vas. yläreunan vaalean läikän olisi vielä pystynyt välttämään, se kyllä haukkaa palan harmoniasta pois! Terävyysalue ei yllä etummaisen kukan etureunaan asti, mikä tietysti olisi hyvä yltää, mutta himmentäminen olisi todennäköisesti ollut tuhoisaa taustan kannalta, ja lopputulos varmaankin huonompi.
  On se tosiaankin kaikkine ulokkeineen, ilman sääskiäkin, erittäin haastava kuvauskohde, ja etenkin olosuhteisiin nähden olet mielestäni onnistunut todella hyvin! Paikka on ollut noiden muutaman yksilön kuvaamiseen hyvä, välimatka taustalle tuleviin kasveihin yms on ollut suht pitkä. Itselläni ei silloin ollut yhtään tuollaista mahdollisuutta, kaikkien ympärillä oli vähän matkan päässä yhtä sun toista ”roinaa”.

 2. Tapsa

  Kylläpä on tosi huonoja kuvia 🙂 Hienoa jälkeä. Pidin myös kolmosesta, kertoo vähän siitä miten tuollainen härpäkkeellä varustettu kaunotar voi helposti kadota yksinkertaisuuksien massaan. Varsinkin jyrkässä valossa katsottuna.

 3. hannap Artikkelin kirjoittaja

  Kiitos kommenteista ja kehuista! Lisäsin nyt tuosta ensimmäisestä tiukemmin rajatun version. Se oli itselleni sellainen kysymysmerkki alunperinkin, kun kokeilin eri rajauksia, eikä mikään oikein tuntunut siltä, että nyt se on siinä. Ehkä tämä tiukempi toimii kuitenkin paremmin.
  Tuo toisen kuvan vaalea läiskä on tosiaan vähän liikaa, mutta se nyt on siinä. Sen verran muutakin kasvillisuutta oli tuollakin,että piti hakea paikkoja, joissa taustan sai jotakuinkin hillityksi.
  Tuo kolmas ”rääseikkö”kuva on epämääräinen sotku, mutta kertoo paljon juuri siitä ympäristöstä ja olosuhteista. Oli sellainen pilvipouta, että muutaman hetken valo oli pehmeämpää auringon ollessa pilvessä, mutta enimmäkseen varjot oli tosi jyrkkiä.

 4. Ilkka Kokkonen

  Kyllä tuo tiukempi on mielestäni selvästi parempi, mutta yhä tiukempi olisi todennäköisesti se paras, mikä tästä lähtee. Eli kokaisepa vierelle vielä sellainen versio, josta otat oikeasta reunasti ihan himpun pois ja sitten vasemmasta reunasta niin, että molempien reunojen ulommaiset lehtien kärjet ovat yhtä kaukana kuvan reunoista. Sitten on ihan intiimi konttikuva valmis!
  Ja jeps, nuo läikät ovat monesti kovan valon tilanteissa suorastaan mahdottomia välttää, ja tuokin taitaa olla luonteeltaan sellainen salakavala heijastus jostain lehdestä, mitä on etsimen läpi vaikea havaita ongelmaksi.

 5. hannap Artikkelin kirjoittaja

  Yökyöpeli asialla… Ilkan tarkat ohjeet näyttäisivät tuottavan tulosta!! Kyllä tämä minun silmääni nyt paras näistä kolmesta on ehdottomasti. Kun vertaa ensimmäiseen nyt, niin se näyttää jäävän vähän leijumaan ilmaan.

 6. Ilkka Kokkonen

  Aivan, kyllä tuossa nyt on ihan eri intiimi ote kasviin! Ja jos formaatin kanssa haluaisi olla ortodoksi, niin nyt on vielä vähän mahdollisuus lisätä yläosaan. Mutta se on jo paljolti makuasiaa. Toisaalta, kun tätä aihetta on nyt näinkin tarkkaan tutkittu, niin jos vielä jaksat, niin laitapa neljäs versio, jossa yläosaan lisäät sen verran, että alkuperäinen suhde säilyy. Epäilen kyllä, että tämä kolmas versio jää parhaaksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *