2 vastausta artikkeliin ”Tähän kuvaan toivoisin kommentteja

 1. Ilkka Kokkonen

  Mielipiteenäni sanoisin, että asetelma tässä ei toimi yhtä hyvin kuin tuossa edellisessä kahden kanootin kuvassa. Tässä olet varmaankin hakenut etualaelementtiä kuvaan tuolla ruoho-osuudella, mutta mielestäni tuo edellisen pelkistetympi kerronta on parempi. Lisäksi tuossa ruohot rikkovat häiritsevästi rantaviivan muodostaman linjan. Edellisessä hiekkaranta muodostaa mielenkiintoisemman kaarikuvion, tässä ranta ei rokkaa yhtä lailla.
  Tämä kuva on myös selvästi oikealle painottunut, tulee kallistumisen tunne sinne päin. Tuo vasemman kanootin asento on tylsempi kuin edellisessä, näin se myös jää kuvassa liian pieneen ”painoarvoon” tuon kokonaisuuden suhteen. Jos se olisi enemmän sivuittain(kokka oikealle päin), se ottaisi enemmän kuvapinta-alaa tuoden vasempaan reunaan lisää ”painoa”. Samoin toinen kanootti pitäisi mielestäni olla tuolla vasemmalla puolella, lähellä toista , jolloin niistä muodostuisi oma kokonaisuutensa, mikä varmaankin riittäisi balansoimaan kuvakokonaisuutta. Samalla tuon taustalla olevan kauniin mäntyryhmän heijastus vedessä saisi ansaitsemaansa sijaa(ja hieman enemmän vasemmalta kuvaten heijastus erkanisi rantaviivasta ja näyttäisi yhä paremmalta).
  Jos taas tuon vasemmanpuoleisen kanootin asennon haluaisi pitää noin, olisi kenties auttanut, että olisi vetänyt sen ylemmäs rannalle, jolloin se näkyisi kuvassa isompana.
  Olisiko myös niin, että tästä kuvakulmasta vesipinnan määrä kuvassa tulee liian suureksi…vaikea sanoa, pitäisi olla muutama vertailukuva useammasta kuvakulmasta. Tosin alempaa ei ainakaan tuolta paikalta voisi kuvata, silloin ruohikko häiritsisi tilannetta yhä enemmän. Mitä enemmän kuvaa olen katsonut, sitä varmemmalta minusta tuntuu, että tosiaan tuo etualan ruohikko on turha elementti, pelkistäminen parantaisi tilannetta!
  Mielenkiintoinen pähkäilytehtävä Tapsalta! Tällaista täällä pitäisi suosia enemmänkin, on kehittävää kaikkien kannalta!

 2. Tapsa

  Eävän sommittelun tekeminen on vaikeaa, silmä sanoo että homma tökkii mutta ei oikein missä. Kiitos Ilkka, näkemyksesesi tukee omaa ajatustani. Lisäkommentit ovat tervetulleita sommittelun, värien, terävyyden jne. suhteen.

  Tuo ruohikko vaivaa kahdella tavalla, liiassa vihreydessään ja liiassa määrässään. Etuala-elementiksi olisi riittänyt vähempikin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *