8 vastausta artikkeliin ”lepoa

 1. Ilkka Kokkonen

  Että levolle…
  Tuossa sorsan levossa minä olisi kyllä cropannut vielä tuon epäskarpin etualan pois, niin että vasemman reunan iso kivi kokonaan poistuisi kuvasta.
  Jalustaa et ilmeisesti ole tuossa päässyt käyttämään, näyttää kamera hieman tärähtäneen. Mikä lie ollut valotusaika?
  Toisessa kuvassako tulee hieman ankea tunnelma…siihenkö on kesäpyörä hylätty karuun nurkkaukseen ruostumaan? Vai onko se vain hieman jäähyllä, ja kohta taas iloisessa käytössä!
  Varmaankin yritit rajata rännin pois asetelmasta, mutta siivu kuitenkin kuvaan jäi, kun sitä ei etsimessä asti näkynyt. Jälkikäteen taas on paha tuosta rajailla, kun silloin menisi pois rengastakin, joka nytkin on ääritiukan näköisesti reunassa kiinni. Tämä optisen etsimen rajoite on syytä tiedostaa aina, kun ollaan tiukkien rajaustilanteiden kanssa tekemisissä.

 2. Ilkka Kokkonen

  No mutta, eihän tuolla ajalla kyllä pitäisi olla enää vaaraa kameran tärähdysongelmaan, ellei ihan rähmälaukauksesta ole kyse. Onkohan tarkennus ihan nappiin onnistunut sitten…joku pieni mättö siinä on…

 3. Hanna

  Katsoin vielä moneen kertaan täyskokoisena ja minusta se näyttää tarkalta. Pehmeyttä on kyllä varmaankin vähästä valosta ja herkkyydestä johtuen…en ole varma. Mitä mieltä muut ovat?

 4. antti

  juu, ekasta kuvasta olisin tehnyt selkeästi vaakamallisen, rajaten etualan kivet mahdollisimman paljon pois. Silloin olisi ollut aika kiva kuva, kun tilaa olisi enemmän katseen suunnassa. Pyöräkuvassa on epäterävyyttä jostain syystä (joko tuo ISO pehmentää, tai sitten tämä blogi softa sitten tekee omia säätöjä. vaikea sanoa) ja se laidan röörinpalanen hieman sotkee, kun ei ihan tiedä mikä se on kun on noin pieni kaistale ainoastaan. Myös kuva on hieman ahdas molemmista suunnista, eli pyörä on aivan laidoissa kiinni, ehkä ilmaa olisi saanut olla ympärillä enemmän. Valotustakin olisi hieman voinut korjata dynaamisemmaksi, sillä aavistuksen harmaita nuo molemmat on kauttaaltaan. Omat levot on vielä kuvaamatta, joten täytynee jossain välissä ne rutistaa vielä ..

 5. Hanna

  Mulla on hakusessa vielä nuo valotusasiat. Monesti vasta kotona huomaan, että olisikohan pitänyt kokeilla vielä näin ja näin. Kysyin Jehulta samaisia sorsia kuvattuani, että miten saan kuvattua liikettä hämärässä kun ei millään onnistunut ja sain vastaukseksi vain naurut. Lisäsin tuohon toisen ruudun, jossa rajaus on vähän toisenlainen.

 6. Tapsa

  Valotusasioista….kun vuonna kivikirves ja nahkakypärä opettelin kuvaamaan olivat valotusasiat aika outoja. Luin oppaita ja selvisi että terävän kuvan saa kun himmentää ihan tappiin ja laittaa lyhyen suljinajan. Kuvasin auringonlaskua himmenninaukolla 22 ja ajalla 1/1000s, piti tulla skarppia jälkeä.
  Oli ihmeen pimeitä ruutuja….sitten tajusin mitä valotusmittarilla tehdään. Seuraavaksi panin kameran ae-asentoon ja vaihtelin himmenninaukkoja ihmetellen jälkeenpäin miksi valotus oli kaikissa kuvissa samanlainen vaikka lisäilin ja vähentelin niitä puoliaukkosia. Että kyllä se opetteluttaa…edelleenkin. Hieno tuo keskimmäinen sorsakuva, siinä on sitä sommittelua.

 7. Ilkka Kokkonen

  No niin, nyt istuu sorsa jo paljon luontevammin tuossa asetelmassa! Hieman on kuitenkin tukossa, vähän valoisuutta pitäisi lisätä(alkuperäisessä kuvassa sorsa on valotuksen puolesta parempi).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *