MC

Eli tässä yksi esimerkki mitä minun käsittelyyn kuuluu melkein 90% kuvista, eli kuvat käyvät jonkinlaisen prosessin läpi, jossa valotan ne uudelleen, tarkastan värit, kenties vinjetoin tarkoituksella kuvan reunoja, jolloin saadaan paremmin kiinnitettyä huomio johonkin toiseen. Tämä ei tietenkään ole yhtään sen parempi kuin tuo alkuperäinen, mutta jos minulla olisi noin hyvä pohjakuva motocrossista kuin tämä kuva niin jotain tämmöstä minä sille tekisin. Toivottavasti Ilkka ei pahastu tästä virityksestä 🙂

 

mc editoitu

Eli vasemmalla minun viritys ko. kuvasta

7 vastausta artikkeliin ”MC

 1. Ilkka Kokkonen

  En todellakaan pahastu, päin vastoin! Alkuperäinen valotus kamerasta suoraan oli noiden valoläikkien suhteen noiden kahden välimaastossa, ja nappasin curvia hieman alapäästä alaspäin haluten taustan kirjavuutta hillitymmäksi. Tuollaisena viritettynä kuva on kokonaisuutena minun makuuni liian kirjava.
  Tuo vinjetointiefekti ei ole paha ollenkaan, eikä mielestäni käy pahasti todellisuuden päälle tässä. Maalailitko Lightroomin työkalulla hieman lisävaloa kuskiin, vai tuliko tuo brightness/contrast-säädöllä noin? Toimii ihan kivasti sekin, samoin terävöitytksesi on hyvin onnistunut. Kokonaisuudessa minulle tulisi vaikea paikka valita näistä nyt itselleni mieluisampi. Mutta kun nappailin kuvaparin pari kertaa uudelleen auki, niin ehkä kuitenkin pitäytyisin alkuperäisessä, jossa kuski erottuu taustasta selvästi paremmin.Luultavasti viritetyn kuskin valotus ja terävyys yhdistettynä alkuperäiseen taustaan maustettuna vinjetointiefektillä antaisi minun makuuni parhaan tuloksen.
  Mutta tämähän on muuten hiton kiinnostava tapa tehdä hiukan kuva-analyysia ja vertailevaa tutkimusta! Jos tunnet jatkossa syttyjä tehdä jotain vastaavaa, niin aivan vapaasti vaan! Kiitoksia, Antti!

 2. AnttiK Artikkelin kirjoittaja

  Ja jos halukkuutta riittää niin istutaan tässä koneella yksi ilta kaljojen kanssa niin katsellaan mitä kaikkea lightroomilla ja photarilla saadaan aikaan niin saa muutkin käsityksen mitä se tekeminen sitten on. Eihän niitä tarttee käyttää, mutta mielelläni voin näyttää halukkaille miten minä omia suttuja teen ..

 3. Ilkka Kokkonen

  Jo vain varmasti käy minulle, ei epäilystäkään! Varmasti tulisi monta hyödyllistä vinkkiä omaa miedompaa käyttöä varten. Ja voisihan sitä joskus leikin päiten suimia rankemminkin, kun tietäisi tekniikat! Joko huomisiltana, heh…

 4. Ilkka Kokkonen

  Ai niin, en huomannut kakkoskommenttiasi ollenkaan äsken!
  Kyllä tuntuu hyvältä tosiaankin, jää vain varmasti niin paljon sen potentiaalista hyödyntämättä. Eli juuri tämänkin takia olen erittäin kiinnostunut ehdotuksestasi! Kiitos jo etukäteen!

 5. seppo hyvönen

  siis se ei ollutkaan ” kalojen kanssa…” niinkuin ensin luin…
  Mites tuollaiseen sessioon olisi mahdollista päästä mukaan..
  seppo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *