kuvia

Moi!

Tässä jotai kuvia pitkästä aikaa joo taustat ei oo kyl ainakaa hienoimmat.

3 vastausta artikkeliin ”kuvia

 1. seppo hyvönen

  Onhan noiss kuvissa paljon hyvää… ekassa on jo pintä softia taustassa..
  ota vain rohkeampi ote.. seuraa pidempään ja pidennä vähän suljinaikaa..Niinkuin olet keskusteluista huomannut… tätä ollaan koetettu opetella. 2. kuva horisontti juuri oikeasa paikassa ylä kolmanneksessa, vähän vinossa, mutta kameran suoristamisella siitä selviää.. tuo aurinko vois olla jommassa kummassa pysty kolmanneksessa… muuten kivasti tehty kehys puista.
  Hyvä silhuetti
  3. Hienosti samoilta jalansijoilta… jos sinulta tuo noin hyvin onnistuu..ota eri vuodenajoista.. niistä saisi videolle kivan kollaasin..
  5. Mitäs tästä nyt sanotaan… horisontti juuri keskellä.. mutta peilikuva just kohdallaan.. Miten tämä nyt oikeaoppisesti otetaan… pitääkö sitä taivasta vai järveä enempi jättää?? Nättihän se on noinkin… pilvet ja kaikki.. ei puhkipalanutta taivasta, joka niin helposti noissa tulee..
  seppo

 2. Ilkka Kokkonen

  Hyvä, että muitakin mukaan hyökkää kuvineen! Niin sitä pitää!
  Motoristikuvassa sekä ravikuvassa tiukempi rajaus tehostaisi huomattavasti pääkohteiden merkitystä. Sinänsä kohteiden sommittelu kuvissa tuollaisenaan on ihan toimiva, liikkeen suuntaan on jätetty tilaa. Mutta tosiaan, vanha hokema toimii, kuten niin usein uran alussa: lähemmäs, lähemmäs, lähemmäs! Tai jos kamerassa on varaa, niin zoomaa, zoomaa, zoomaa! Jos pokkarissasi saa aukkoa säädettyä, niin noissa kahdessa kuvassa olisi pitänyt vääntää ehdottomasti täysi aukko peliin. Tuo liian suuri syväterävyys on kyllä paha tuossa pokkarikuvauksessa, toisaalta tietysti joissakin tilanteissa siitä on hyötyäkin.
  Järvimaisema on aina hyvin kriittinen tuon horisontin suhteen, se ei kyllä saisi olla vinossa. Tähän mennessä muistan nähneeni vain yhden kuvan, jossa vino horisontti on ollut hyvä(se oli otettu merellä purjeveneessä, melkoisissa mainingeissa, ja tuo horisontin vinous korosti myrskytunnelmaa). Kokeneellakin kuvaajalla horisontti menee silloin tällöin vinoon, mutta sehän on kuvankäsittelyssä helppo korjata. Tai sitten kannattaa ottaa niin monta kuvaa, että varmasti jossakin on suora horisontti.
  Seppo esitti hyvän kysymyksen tuosta saarikuvasta, mikäpä on oikeaoppinen rajaus tällaisesta tilanteesta…
  Minusta noin symmetrisessä kuvassa horisontin keskellä olo ei ole välttämättä paha. Jos taas halutaan tavaraa lisää toiselle puolelle, niin sinne sitten, missä on enemmän kuvauksellisuutta. Tässä tapauksessa ehdottomasti taivasosuutta lisää, siellähän pilvi leikkautuu nyt vähän ikävästi poikki. Alaosan keula-aalto on paha, venettä olisi ilmeisesti pitänyt kuvanottohetkellä kaartaa vasemmalle, jolloin tyyntä olisi riittänyt koko kuva-alalle. Mutta on kaunis paikka, ja valotus on mennyt hyvin!!
  Viimeinen kuva on omiaan osoittamaan, että vaikka joutsen onkin ilahduttavasti yleistynyt, niin villeistä sellaisista ei ole helppoa saada kuvaa tarpeeksi läheltä, ja kauempaa nähdyt pakenevat joutsenet eivät ole kovin kiinnostava kohde. Kuvan sommittelu sinänsä jälleen ihan hyvä!

 3. Tapijo

  Hienoa Sirpa, uskallat tuoda kuvia esille ja antaa ruodittavaksi. Nostan hattua rohkeudellesi. Olet mennyt kuvaajana ison askeleen eteenpäin .

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *