lintuja

Piti näköjään mennä Helsinkiin että pääsi näin lähelle joutsenta no canonin 12x zoomilla joutu välillä zoomaamaan mut koneella ei oo enää rajattu mitään kuvia oli vaa vähä utuinen päivä ku kävin korkeasaaressa viikko sitte keskiviikkona tuo laulujoutsen on häkissä toinen joutsen poikasineen oli siellä meressä aidan takana. Variksen lähellekää en oo noin lähelle päässy. T: Sirpa

Ps. Antti ja muut mitä tuolle meressä uivalle joutsenelle voisi tehdä saisko paremmaksi? Jos vois teettää isomman kuvan.kuva-7090kuva-7103kuva-7062kuva-7049kuva-7045kuva-7034kuva-7020kuva-6908kuva-6907kuva-6899

12 vastausta artikkeliin ”lintuja

 1. AnttiK

  Moi!

  Hienoja kuvia on kyllä linnuista ja lähelle olet linssilläsi päässyt. Yksi asia mihin kannattaisi kiinnittää sinun huomiota on hieman on asemointi. Eli sinulla on paljon kuvattava kohde aika keskellä ruutua. Kuvista tulisi mielenkiintoisempia jos esim kohde olisi jossain kolmanneksessa ja sitten tyhjää tilaa olisi liikkeen suunnassa tms. Joutsenkuva voisi toimia parhaiten mustavalkoisena, koska kauheasti ei värejä tuossa sinulla ole. Saisi ehkä veden ja joutsenen välille tehtyä aika hyvän kontrastin, samoin nokan oranssi voisi irrota myös hyvin siitä. Voin kokeilla millaisen mustavalkean tuosta saisi tehtyä.

  A

 2. sirpa leskinen

  Hei Antti!
  Olin vain onnessani ku pääsin niin lähelle nuita että unohtu taas hienosäädöt! Kiitos neuvoista taas ja jos kokeilet mitä saat aikaan tuosta joutsenesta ni ois hienoo kiitos!
  T: Sirpa

 3. Ilkka Kokkonen

  Ihan tirakka tiira laiturilla! Siinäkin sama vika, mitä Anttikin aikaisemmin pöllyytteli, eli kohde keskellä kuvaa. Se on yleensä varma keino saada kuva näyttämään tylsältä, vaikka itse kohde olisi muuten onnistunutkin. Kokeilepa esim. tuota tiirakuvaa uudelleen rajailla vaikkapa pystykuvaksi ja niin, että oikealle, katseen suuntaan jää sitten hieman enemmän ”tyhjää” tilaa. Samalla likvidoituu etualan turha rikkaruoho.
  Itselläni on tuollaisesta samankaltaisesta säästä katkera muisto, kun olin joutsenmetsällä Kehvolla. Ppääsin ampumaan läheltä lentänyttä pariskuntaa hyvistä asemista. Suljinaika oli tarpeeksi lyhyt ja lintujen asennotkin jäätyivät lähes täydellisiksi, mutta tuo tylsä pilvisää tuhosi kuvan latteaksi, tehottomaksi. Siihen aurinko sopivasta kulmasta ja sinitaivas taustalle, niin…

 4. HeikkiP

  Raijan kanssa samoilla linjoilla. Naakka hypää heti parhaaksi kuvaksi. Se on selkeä kuva eikä tuo lehtikään siinä edessä häiritse, paremminkin tasapainottaa.
  Ilkan ja Antin kommentit tuosta sommittelusta ovat oikein. Tosin ymmärrän Sirpan innostuksen, jolloin ne kultaisen leikkauksen asiat unohtuvat. Senpä takia kuvataan ja kuvataan ja kuv… niin, että sitä ei tarvitse edes ajatella. Itse käytän pelkästään keskipisteen tarkennusta. Laukaisin puoleen väliin tarkentaa, sitten hieman kameran liikutusta sommittelun saamiseksi ja laukaisin pohjaan. Kaikki ohi alle sekunnissa. Tässä tekniikassa vaan Canonilla on se ikävä puoli, että valotus määrätään vasta laukaisuhetkellä eli tuo puoliväliin painaminen lukitsee vain tarkennuksen. No on siellä se valotuksenlukitusnappikin, mutta se on eri nappi.
  -hp

 5. Hanna

  Mulla on näissä kolme suosikkia. Ja ne kaikki on tässä jo aiemminkin mainittu. Ne kaikki kuvastavat kovasti kuvauskohteen persoonallista olemusta. Naakka, joutsenen poikaset ja tiira. Minäkin ajattelin (hieman kesän aikana täällä oppineena ;)) että ehkä tiirakuvasta voisi rajata etualan ruohon pois. Mutta minusta siinä silloin kärsisi se mitä vesi tuo tuohon kuvaan. Minusta kuvassa oleva vaahto ja oikean puolen pehmeät isot aallot näyttävät hienoilta! Minusta siinä ei itseasiassa haittaa kohteen sijainti keskellä kuvaa. Ja tuo varjon jääminen tiiran vasemmalle puolelle tumman niskan taakse ja maahan on mun mielestä kiva juttu. Se ehkä tuo vähän sellaista vaikutelmaa että katseen suunnassa onkin enemmän tilaa.

 6. ilkkak

  Mikä runko sinulla, Heikki, olikaan? Kun minun mielestäni nykyvehkeissä on juuri perusasetuksena, että automaattitarkennus ja valotus lukittuvat samalla, laukaisimen puolipainalluksella. Oisitko sitten käynyt epähuomiossa valikkoja selaillessasi tämän vahingossa muuttamassa pois haluamastasi perusasennosta? 5D:n sekä 400D:n valikoista ainakin löytyy: Valinnaiset toiminnot(C, Fn) – toiminto no 4 – Laukaisin/AE-lukitus(neljä eri vaihtoehtoa, haluamasi on perusasetus 0).

 7. HeikkiP

  No voi sun perskules Ilkka. Tätä varten tää kameraseura on. Olen aina vieroksunut noita C,Fn asetuksia joutavina pilkun viilauksina. Sieltähän se löytyi ja nyt lukittuu valo samalla kun matkakin. Nyt pitää sitten opetella pois tuosta toisesta tyylistä. Sehän se vaikeinta elämässä onkin se poisoppiminen. Kiitokset neuvoista. Runko on 40D.
  -hp

 8. Ilkka Kokkonen

  No, oikein minä sitten muistin kalusteesi! Ollaankos sitä sielläkin päin sitä tyyppiä, ettei ohjekirjan lukeminen oikein viehätä. HYI sinua, HYI minua! Kaikki valikot kuitenkin kannattaa yrittää räpellellä kokeilen läpi, niin ei jää vakavampia katvealueita hyödyllisiin ominaisuuksiin. Mutta oli kiva olla avuksi, tätä se seurakaveruus tosiaan tarjoaa itse kullekin, kun vaan ihmettelee ja kyselee!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *